Έγγραφη κατάθεση Βγενόπουλου για τη Λαϊκή Τράπεζα

0
12

 

Με έγγραφη ανωμοτί κατάθεση απολογήθηκε στη 10η τακτική ανακρίτρια, Μαρίνα Ευαγγέλου, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος κλήθηκε στο ανακριτικό γραφείο, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής για σκέλος της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας, που διερευνάται από τις κυπριακές Αρχές.

Η κλήτευση του επιχειρηματία από την ανακρίτρια αφορά έρευνες της κυπριακής Δικαιοσύνης σχετικά με «χειραγώγηση της αγοράς» και ειδικότερα δελτία με «παραπλανητικά στοιχεία» για τα οικονομικά δεδομένα της τράπεζας και τους τίτλους που κατείχε.

Σε δηλώσεις του, κατά την έξοδο του, ο κ. Βγενόπουλος χαρακτήρισε για άλλη μια φορά «άνθρακες τον θησαυρό», για τον οποίο κλήθηκε και τόνισε πως η υπόθεση έχει κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.

«Σε αντίθεση με όσα είχαν γραφτεί σε μερίδα Τύπου, κλήθηκα να δώσω μία κατάθεση, όχι για καμιά σοβαρή υπόθεση, αλλά για το περιεχόμενο ενημερωτικών δελτίων της Λαϊκής Τράπεζας του 2009 και του 2010. Η υπόθεση αυτή έχει, ήδη, κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και υπάρχει δεδικασμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Για μία ακόμα φορά «άνθρακες ο θησαυρός». Έχουμε ζητήσει, οι υποθέσεις που είναι αρμοδιότητας της ελληνικής Δικαιοσύνης να κριθούν εδώ. Μας φαίνεται πολύ περίεργο ότι η Κύπρος θέλει να κάνει τις δικές της διαδικασίες, αλλά συμπτωματικά πληροφορήθηκα ότι η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here