Εγκατέλειψαν τα σπίτια τους 24.000 άνθρωποι στις Φιλιππίνες

0
4

Περισσότεροι από 24.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στις Φιλιππίνες, αναμένοντας τον τυφώνα Μέισακ, που θα πλήξει αύριο Κυριακή (που για τους Φιλιππινέζους είναι Κυριακή του Πάσχα) τις βορειοανατολικές ακτές του αρχιπελάγους.

 

Αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές, ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις, παρόλο που ο Μέισακ έχει χάσει λίγη από τη δύναμή του και συνοδεύεται τώρα από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 160 χλμ/ώρα.

 

Η ένταση του τυφώνα, ο οποίος έρχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, αναμένεται ότι θα μειωθεί περαιτέρω καθώς θα διασχίζει αύριο το Λουζόν, το κύριο νησί των Φιλιππίνων, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Αλκαζάρ Ορέλιο, ο οποίος προβλέπει πάντως κύματα ύψους δύο μέτρων.

 

Ο Μέισακ προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων και γκρέμισε χιλιάδες σπίτια κατά το πέρασμά του από τη Μικρονησία στον δυτικό Ειρηνικό ωκεανό.

 

Εκατομμύρια Φιλιππινέζοι έχουν φύγει για διακοπές ή έχουν επιστρέψει στις περιοχές από τις οποίες κατάγονται με την ευκαιρία του σαββατοκύριακου του Πάσχα, το οποίο γιορτάζεται πολύ στη χώρα αυτή, η μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού της οποίας είναι καθολικοί.

 

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται ακόμη υπό το σοκ του τυφώνα Χαϊγιάν, εξαιτίας του οποίου 7.350 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή εξαφανίσθηκαν το Νοέμβριο του 2013.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here