Εγκρίθηκε στην επιτροπή της Βουλής η κυβερνητική πρόταση

0
6

                   Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η πρόταση της κυβέρνησης για παροχή εξουσιοδότησης στον πρωθυπουργό και υπουργούς, ώστε να διαπραγματευτούν με τους θεσμούς για την επίτευξη συμφωνίας.

Την διαδικασία άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος στην σύντομη τοποθέτηση του εξήγησε τους λόγους, για τους οποίους η κυβέρνηση επέλεξε την συγκεκριμένη κοινοβουλευτική οδό.

«Έστειλα την επιστολή στον ESM, τον κ. Ντάισελμπλουμ και τον κ. Ρέγκλινγκ και από αυτή τη διαδικασία μας ζητήθηκε μια λίστα με προαπαιτούμενα. Στην ουσία μας το ζητούν κάποια κοινοβούλια», ήταν η εξήγηση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ζήτησε κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή να τοποθετηθούν μόνο οι εισηγητές, προκειμένου «να έχουμε το μέγιστο χρόνο για τη συζήτηση στην ολομέλεια», στέλνοντας με αυτο τον τρόπο ωστόσο και το «μήνυμα» εκ μέρους της κυβέρνησης για το σφικτό του χρονοδιαγράμματος που επιθυμεί να τηρηθεί.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί άμεσα στην ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα ολοκληρωθεί τα ξημερώματα με ονομαστική ψηφοφορία.

Στην κρίσιμη ψηφοφορία αναμένονται διαρροές από την πλειοψηφία, καθώς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχουν ήδη δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here