Εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή το ν/σ για την ανακεφαλαιοποίηση

0
4

 

 Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ενέκρινε επί της αρχής και επί των άρθρων η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Ν.Δ., η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων. Το Ποτάμι επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, ενώ Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ το καταψήφισαν.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί το πρωί στην Ολομέλεια και έως το βράδυ του Σαββάτου, αναμένεται να έχει ψηφιστεί.
Κατά την αγόρευσή του, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος επισήμανε ότι πρόκειται για μία «κρίσιμη διαδικασία» γιατί αύριο θα ανακοινωθούν και τα δύο σενάρια για την ανακεφαλαιοποίηση και εξήγησε ότι το νομοσχέδιο δεν μπορούσε να κατατεθεί νωρίτερα για «ήταν πολλά πράγματα που δεν ξέραμε μέχρι τελευταία στιγμή», όπως η εξειδίκευση της απόφασης του Eurogroup στην οποία προβλέπεται bail-in για τους senior bond holders.

«Ακόμη και σήμερα είναι δύσκολο να είναι όλες οι λεπτομέρειες μέσα στο νομοσχέδιο», υπογράμμισε ο Ευκλ. Τσακαλώτος αναφέροντας ότι την Κυριακή θα βγει η μετατροπή των τιμών των προνομιούχων μετοχών σε κοινές, τι θα γίνει με τα cocoos(μετατρέψιμα ομόλογα σε μετοχές) κ.α. «Την Δευτέρα το πρωί, που θα ανοίξουν οι αγορές, θα έχουμε και το νομοσχέδιο και την υπουργική πράξη», δεσμεύθηκε ο υπουργός Οικονομικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here