Η εγχείρηση επέτυχε, ο ασθενής απέθανε!

2
9

Το debate επέτυχε, η έλλειψη πολιτικής παρέμεινε και ο λαός περιμένει την εφαρμογή του καταστροφικού μνημονίου – συμφωνίας , όπως συμφέρει στο κάθε κόμμα να λέγεται…Το debate σε σύγκριση με το προηγούμενο επέτυχε, γιατί με τις καίριες, αν και συγκρατημένες, ερωτήσεις των δημοσιογράφων έδωσε την ευκαιρία στους δύο μονομάχους να αναπτύξουν τη στρατηγική τους και να ανταλλάξουν απόψεις.

Δυστυχώς, όμως, ούτε στρατηγική υπήρξε ούτε και διάλογος εποικοδομητικός έγινε, και αυτό το έλλειμμα δεν οφείλεται στην οργάνωση του debate αλλά στους πολιτικούς, που χωρίς όραμα και προοπτική, χωρίς πολιτική ζητούν απεγνωσμένα την ψήφο του ελληνικού λαού. Το debate επιβίωσε, η πολιτική… απεβίωσε και ο πολίτης μαζί της! Συμφώνησαν ότι συμφωνούν στην εφαρμογή μιας συμφωνίας, που έχει ήδη κλείσει ανητικά για τα περισσότερα θέματα που αφορούν την επιβίωση των πολιτών μεταξύ των οποίων και για τη σταδιακή κατάργηση των συντάξεων.

Δεν κατάφεραν να πουν μια κουβέντα για το πιο σημαντικό και σοβαρό πρόβλημα της εποχής μας , το μεταναστευτικό, ισχυριζόμενοι παράλληλα ότι η ειλικρίνειά τους δεν τους επιτρέπει να δώσουν υποσχέσεις. Ελλείψει , λοιπόν, όλων αυτών περιορίστηκαν στη γλώσσα του σώματος, γιατί η γλώσσα του στόματος …δεν λαλούσε! Ψηλός – κοντός, έγνοια και των δύο μονομάχων ήταν να αναδείξουν την προσωπικότητα, τα προσόντα και την ικανότητά τους για πρωθυπουργία.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να ρίξει όλα τα βαρίδια στο αμαρτωλό παρελθόν που εκπροσωπούσε γι’ αυτόν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο τελευταίος να αποδομήσει την προσωπικότητα του Αλέξη, που αναμφίβολα αποτελεί το …όλον κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ . Οι δύο μονομάχοι, με προκαθορισμένες φράσεις και χαρακτηρισμούς, επέτυχαν να δώσουν ο καθένας τον καλύτερο εαυτό του για …τον εαυτό του. Ο Αλέξης μάς είπε ότι ήρθε για να μείνει , για να ολοκληρώσει το όραμά του , και ο Βαγγέλης ότι μπήκε στον αγώνα για να βγει πρωθυπουργός ή τουλάχιστον να μείνει αρχηγός.

Οι δύο μονομάχοι εφηύραν έναν νέο τρόπο του «διαλέγεσθαι», που ξεπερνά κάθε κανόνα διαλεκτικής . Ο πολίτης όμως ενδιαφέρεται για το τι θα γίνει την επομένη των εκλογών . Οι μονομάχοι, λοιπόν, γνωρίζοντας ότι η νίκη τους θα είναι πύρρεια αν δεν συνεργαστούν με τις άλλες δυνάμεις, υποσχέθηκαν και οι δύο ότι θα συνεργαστούν για μη γίνουν και άλλες εκλογές. Το πώς και με ποιους παραμένει η έκπληξη των εκλογών, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δυο βαδίζουν… «έτσι χωρίς πρόγραμμα» και όπου τους πάει το τσουνάμι του μνημονίου.

Οι δύο μονομάχοι απευθύνθηκαν κυρίως στους αναποφάσιστους, καθώς αυτοί θα καθορίσουν το προβάδισμα του ενός ή του άλλου. Και τι θα κάνουν, άραγε, οι αναποφάσιστοι ; Μάλλον θα ανακαθίσουν στην πολυθρόνα τους για να…σκεφθούν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΈρχεται η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα μεγάλα νησιά
Επόμενο άρθροΨινάκης: Λυπάμαι που είπα ατάλαντο βούρλο τον Χαρίτο
Η Στέλλα Πριόβολου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ελληνική, γαλλική και ιταλική φιλολογία και είναι διδάκτωρ των πανεπιστημίων Αθηνών και Ρώμης. Καθηγήτρια Λατινικής-Ιταλικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ελληνορωμαϊκές -Ελληνοϊταλικές Σπουδές: Λογοτεχνία, Ιστορία και Πολιτισμός". Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και συγγραφέας πολλών μελετών. Η έρευνά της τα τελευταία χρόνια έχει ως αντικείμενο το θεατρικό έργο του Dario Fo και τη σχέση του με τη λατινική λογοτεχνία του Μεσαίωνα. Αποτέλεσμα της έρευνας αυτής είναι τα τρία βιβλία από τις εκδόσεις Περίπλους: 1. "Dario Fo, ένας σύγχρονος goliardus", (2001) 2. "Dario Fo, venticinque monologhi per una donna: La Medea", (2005) 3. "Rosa Fresca Aulentissima, το μεσαιωνικό ερωτικό ποίημα με το μάτι των φιλολόγων και του Νομπελίστα Dario Fo", (2010). Το ποίημα αυτό μεταφράστηκε στην ελληνική με την επιχορήγηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας. Από το 1994 μέχρι το 2001, Αντιπρόεδρος του Ι.Κ.Υ. και υπεύθυνη για το κοινοτικό πρόγραμμα "Σωκράτης". Επιστημονική υπεύθυνη προγραμμάτων ξένων γλωσσών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και εμπειρογνώμων Γ.Γ.Ε.Τ. για την κινητικότητα των σπουδαστών. Τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης 2000-2001. Από το 2001-2004 Ειδική Γραμματέας Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο ΥΠΕΠΘ, Πρόεδρος της Επιτροπής στήριξης των Εδρών Ελληνικών Σπουδών στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού και εθνική εκπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το Ευρωπαϊκό Έτος Γλωσσών 2001. Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας( Σ.Ε.Π.Ι.) και Γ. Γραμματέας της Sociιtι Europιenne de Culture στην Ελλάδα.Από το 2008 μέχρι το 2010, αναπληρώτρια πρόεδρος Τμήματος Σλαβικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών.Έχει τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση του Ιταλικού κράτους CAVALIERE al merito della Repubblica Italiana, 2002. Εχει τιμηθεί για την προσφορά της στα Ελληνικά Γράμματα και τον πολιτισμό από την Ένωση Γυναικών Φωκίδας, 2007 και έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Χίου για τον ίδιο λόγο, 2007. Αναπτύσσει επί χρόνια πολιτική δραστηριότητα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ ως μέλος της Κ.Ε. και σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο του Ευρωκοινοβουλίου το 1999.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η κοινοτοπία του τίτλου συναγωνίζεται με τη κοινοτοπία του άρθρου… Και τα δύο μαζί, είναι αντάξια της κοινοτοπίας της «πολιτικής» κατάντιας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here