Εγκληματική ομάδα χτυπούσε κατ΄επανάληψη ανύμπορους ηλικιωμένους

0
6

 

Τουλάχιστον 4 άτομα εμπλέκονται σε εγκληματική ομάδα, που λήστευε κυρίως ανήμπορους ηλικιωμένους και παράλληλα προέβαινε σε κλοπές σε σπίτια στη Δυτική Αττική. Μετά από επιχείρηση η αστυνομία συνέλαβε, σε καταυλισμό στα Άνω Λιόσια, τέσσερα άτομα, ηλικίας από 18 έως 39 ετών, καθώς και ένας ανήλικος. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις συνεργοί τους.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ληστειών, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με  την έρευνα, οι δράστες, εδώ και οκτώ μήνες, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό τους διέπρατταν ληστείες, με ιδιαίτερη σκληρότητα και βία, κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων, καθώς επίσης και κλοπές σε οικίες στη Δυτική Αττική, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν το γεγονός ότι στοχοποιούσαν ηλικιωμένα άτομα που θεωρούσαν «εύκολους στόχους» και προέβαιναν κατ’ επανάληψη σε ληστείες και κλοπές σε βάρος τους.

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες που έγιναν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών και κινητών τηλεφώνων. Παράλληλα κατασχέθηκαν και δύο αυτοκίνητα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 127 υποθέσεις, εκ των οποίων 11 περιπτώσεις ληστειών και 116 κλοπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here