Ειδομένη: «Όλα καλά» με την επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού (ΒΙΝΤΕΟ από το ελικόπτερο της αστυνομίας)

0
4

 

«Απoλύτως ομαλά» εξελίσσεται η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων από τον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

eidomeni

Από τον καταυλισμό έχουν αποχωρήσει περισσότερα από 1.500 άτομα με προορισμό οργανωμένες δομές φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την αστυνομία που έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, καθώς έχουν αποκλειστεί από τη δημοσιογραφική κάλυψη όλα τα ιδιωτικά ΜΜΕ.

Σε επτά χώρους φιλοξενίας μεταφέρθηκαν, μέχρι στιγμής, 1.528 άτομα από την Ειδομένη

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει σε ενοικιασμένους χώρους σε πρώην βυρσοδεψείο στη Σίνδο, σε χώρο πρώην εταιρείας logistics απέναντι από το βιολογικό καθαρισμό της Σίνδου και στο κτήμα Αλεξιάδη στο Δερβένι. Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν, επίσης, μεταφερθεί στη δομή που ανακατασκευάστηκε στο Βαγιοχώρι αλλά και στους χώρους φιλοξενίας που λειτουργούν ήδη στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, την Πέτρα Ολύμπου και τη Νέα Καβάλα Κιλκίς.

Στο μεταξύ εκατό άτομα έφυγαν από τον ενοικιασμένο χώρο στο Δερβένι και κινούνται στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης του δρόμου που οδηγεί στη Θεσσαλονίκη, με προορισμό, πιθανότατα, κάποια άλλο χώρο φιλοξενίας προσφύγων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here