Ειδομένη: Τουλάχιστον 300 περιστατικά αντιμετώπισαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

0
5

 

Τα περιστατικά που αντιμετώπισαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στην Ειδομένη, εξ αιτίας των επεισοδίων μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών των Σκοπίων, ξεπερνούν τα 300. Από αυτά, περίπου τα 200 είχαν άμεση σχέση με τα δακρυγόνα που δέχθηκαν και τα αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετώπισαν.

Όπως είπε ο Αχιλλέας Τζέμος από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τουλάχιστον τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ 34 άτομα είναι με ανοιχτά τραύματα και 30 φέρουν τραύματα από σφαίρες καουτσούκ.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο Κιλκίς, συνολικά διακομίστηκαν επτά τραυματίες. Οι τρεις από τους επτά έχουν ήδη επιστρέψει στον καταυλισμό, ενώ εκτιμάται από τους γιατρούς και η κατάσταση των υπολοίπων, χωρίς ωστόσο να εμπνέει ανησυχία.

Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 11.30 το πρωί, όταν πενταμελής αντιπροσωπεία τους κινήθηκε προς τον φράκτη και επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τις αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ, προκειμένου να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα, περίπου 500 πρόσφυγες κινήθηκαν προς τον φράκτη, εξωτερικά των σιδηροδρομικών γραμμών και ακολούθησε διαμαρτυρία, ενώ από την πλευρά της αστυνομικών αρχών της γειτονικής χώρας ξεκίνησε η ρίψη δακρυγόνων.

Οι αρχές των Σκοπίων εξακολουθούσαν μέχρι την Κυριακή το απόγευμα να ρίχνουν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης ενώ μπροστά στο φράχτη παρέμεναν περίπου 200 πρόσφυγες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here