Ειδομένη: Οι αρχές των Σκοπίων ξυλοκόπησαν 33 μετανάστες

0
8

 

Καταγγελίες για άγριους ξυλοδαρμούς από τις αρχές των Σκοπίων δέχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στον καταυκλισμό της Ειδομένης.

Συνολικά 33 άτομα μεταφέρθηκαν στο πρόχειρο ιατρείο της οργάνωσης για να δεχθούν ιατρική φροντίδα καθώς σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους η αρχές της γείτονος τους χτύπησαν όταν προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα.

Πρόκειται για άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, από 17 έως 29 χρόνων που έφεραν, σύμφωνα με τον Γιοχαν Χαγκενσεν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, μελανιές και εκδορές σε διάφορα σημεία του σώματός τους ενώ δύο εξ αυτών είχαν σπασίματα στα άκρα και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

Η πρώτη ομάδα, αποτελούμενη από 30 άτομα, προσήλθε στα ιατρεία γύρω στις 3 ξημερώματα και η δεύτερη ομάδα, με τα υπόλοιπα 3 άτομα, προσήλθε στις 7 το πρωί. Σύμφωνα με τον κ. Χάγκενσεν, όλοι τους είπαν στους γιατρούς ότι τους χτύπησαν άνδρες των αρχών της ΠΓΔΜ όταν προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα και μάλιστα. Μάλιστα κατήγγειλαν επίσης  ότι τους, τους έκλεψαν ό,τι πολύτιμο είχαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here