Είμαι από παιδί στο δρόμο – Δεν ανέχομαι τη θηριωδία και τη «δημοκρατική» τρομοκρατία

123
1620

Ανεξάρτητα του πόσο αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι, ψύχραιμοι ή μη είμαστε, είναι σημαντικό να αποδεχτούμε ότι οι οξυμένες αντιθέσεις που δεν εκφράζονται με πολιτικό λόγο και πολιτικές θέσεις, οδηγούν σε μια στείρα πόλωση σε όλα τα επίπεδα, που αποφέρει ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα στην ήδη κλονισμένη κοινωνική συνοχή.

Η απόγνωση που φέρνουν τα κοινωνικά ελλείμματα, η ανεργία, η παντελής έλλειψη ανάπτυξης, η ανάγκη της εξυγίανσης του κράτους, η αδυναμία απονομής δικαιοσύνης και τιμωρίας των υπαιτίων, που έχουν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, η περιθωριοποίηση της νέας γενιάς, όλα αυτά δεν απαντιούνται, ούτε με καταφυγή στην πόλωση και στη βαρβαρότητα σε όλα τα επίπεδα, ούτε με την άγαρμπη μεθόδευση – κατά την πιο επιεική κριτική – του κλείνουμε το στόμα σε όποιον λέει ή πράττει κάτι που δεν μας αρέσει.

Είμαστε όλοι ανοιχτοί στην κρίση όλων.  Η δύναμή μας και οι τίτλοι μας αντλούνται μόνο απ’ τις επιλογές των πολιτών. Δεν είμαστε κατ’ απονομήν πρίγκιπες.

Πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημόσια πρόσωπα αντλούμε το ρόλο και την ισχύ, που ο καθένας απολαμβάνει από την επιλογή των πολιτών.  Είτε αυτή η επιλογή αφορά τη δημοκρατική επιλογή της ψήφου για τους πολιτικούς είτε αντανακλά απλά την όποια αποδοχή λόγω δημοφιλίας και πορείας για τα όλα τ’ άλλα πρόσωπα.  Ο ρόλος αυτός, όμως, δημιουργεί σε όλους μας μια μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη.

Δεν είμαι ρήτορας για να προσπαθήσω να επιβάλω την αποδοχή των απόψεων μου, ούτε και διεκδίκησα ποτέ ενεργητικό πολιτικό ρόλο πέραν αυτού, που η ενασχόληση μου με την μουσική καθόρισε στο συνολικό αφήγημα της πορείας μου.  Αφήγημα που στηρίζεται στο υλικό των δημιουργών που με εμπιστεύθηκαν και το οποίο ενισχύω με τη δική μου τέχνη.  Και το μουσικό αφήγημα αυτό, που συμπληρώνεται από τον επαγγελματισμό των μουσικών και των τεχνικών, επιλέγεται από τους ακροατές μας.  Οι οποίοι, όμως, διαμορφώνουν την αυτόνομη, αλλά και τη συλλογική σκέψη τους σε σχέση με αυτό που παρακολουθούν, μέσα από αντιφατικά, αντικρουόμενα και πολλά άλλα κοινωνικά ερεθίσματα.

Τα τραγούδια μου, ό,τι ερμηνεύω, ό,τι επιλέγω, δεν είναι απλά μόνο το επάγγελμά μου.  Ο τρόπος που δημοσιοποιώ τη δουλειά μου ταυτίζεται απόλυτα με τις επιλογές μου.  Με το πότε, πού και για ποιο σκοπό τραγουδάω.  Δεν είμαι καθόλου της άποψης, ότι γενικά ο τραγουδιστής τραγουδάει και από δω και από εκεί, κατά την περίσταση.  Επίσης, δεν είμαι της άποψης ότι καλός τραγουδιστής, είναι ο μουγγός τραγουδιστής.  Γι’ αυτό, η δουλειά μου συνδέεται πάντα με την προσωπική μου ελεύθερη κρίση, τη σηματοδοτεί και σηματοδοτείται από αυτήν.

Οι συναυλίες μας είχαν και έχουν ένα μόνο στόχο, εκ μέρους των συμμετεχόντων καλλιτεχνών: να παίξουμε μουσική στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά με ελεύθερη είσοδο, συνεχίζοντας το διαχρονικό αφήγημα που περιγράφω παραπάνω.  Ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι μ’ ένα φαινόμενο θηριωδίας και αναζήτησης ηθικότητας σ’ αυτό που κάνουμε. Αντιμετωπίσαμε, αρκετά πριν την έναρξη των συναυλιών, μια δημαγωγία που υποδαύλισε την ψυχολογία της αντίδρασης και τη μετέτρεψε σε ψυχολογία του όχλου.

Οι συναυλίες μας μετατράπηκαν σε πεδίο αντιπαράθεσης για την «εκδίκαση» της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, από το σώμα των «ενόρκων» θεατών των ΜΜΕ, υπό την χειραγώγηση «διαπρεπών υπερασπιστών».  Και όλα αυτά με την αρχή της αντίδρασης «δυναμικών» μειοψηφιών σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των ακροατών.  Μια μικρογραφία της σύγχρονης ελληνικής μας περιπέτειας, όπου έχει χαθεί κάθε έννοια μέτρου, με την καλλιέργεια της πλήρους ασυνειδησίας.  Μια κατάσταση που αδικεί αυτούς που προκαλούν την αντίδραση βίας, αλλά και αυτούς που γίνονται θύματα της.  Το αποτέλεσμα ήταν να μετατραπεί η ελεύθερη έκφραση σε «δημοκρατική» τρομοκρατία.

Σταθήκαμε όλοι, τραγουδιστές και μουσικοί, στις συναυλίες με αίσθημα ευθύνης χωρίς να εγκαταλείπουμε τη θέση μας επί σκηνής, απέναντι στα φαινόμενα αυτά.  Η αλλοίωση, όμως, του πνεύματος και του χαρακτήρα των συναυλιών, η τυφλή βία και η προσπάθεια μετατροπής τους σε οιονεί «λαϊκό δικαστήριο», με την κατασκευή και τιμωρία «ενόχων», ήταν πέρα από το αναμενόμενο.

Είμαι από παιδί στο δρόμο και έχω ζήσει πολλές προβοκάτσιες και πολώσεις.  Ήμουν έτοιμος ν’ αντιμετωπίσω οποιοδήποτε πόλεμο φθοράς.  Δεν μπορώ να δεχτώ ούτε και να συμβάλλω στην χουλιγκανοποίηση των συναυλιών που θα οδηγήσει σε ένα καλλιτεχνικό σκοταδισμό την κοινωνία μας.

Είναι αδιανόητο σε μια περίοδο που χαρακτηριστικό της είναι η παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, ν’ αφήσουμε να διαχυθεί αυτή η νοοτροπία στο χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης.  Τότε είναι σαφές, ότι εκτός των άλλων, κάποιοι επιτήδειοι κρυπτόμενοι πίσω από τη μάσκα της αγανάκτησης και της λοιδορίας κατά πάντων, θα μπορούν να εξαπολύουν κάθε είδους προγραφή, χυδαία επίθεση, ακόμα και βία, επειδή έχουν προηγούμενα, εμμονές, ή ακόμη και ίδια συμφέροντα.

Αντιμετωπίζουμε, όμως, και στο χώρο της πολιτικής μια πραγματικότητα, ένα πρωτοφανές φαινόμενο για την χώρα μας που την οδηγεί σε μια ακόμα επικίνδυνη πολιτική στρέβλωση.

Αντιμετωπίζουμε την υποταγή ενός αδύναμου πολιτικού προσωπικού, στην γραφειοκρατικού τύπου επίλυση της κρίσης, όπως αυτή καθοδηγείται – λόγω της αδυναμίας μας και με δική μας συνευθύνη – από κέντρα εκτός της χώρας.  Βαφτίζουμε, δε, το πολιτικό αυτό φαινόμενο «διακυβέρνηση ευθύνης» και «συγκυβέρνησης» των κομμάτων εξουσίας.  Πέρα από τις προφανείς και μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, η ανυπαρξία διακριτής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όμως, που ουσιαστικά είναι κι αυτό αποτέλεσμα της πολιτικής μας αυτής παθογένειας, διαλύει τη μορφή του πολιτεύματος μας.  Διαχρονικά η διγλωσσία και το έλλειμμα αντιπολιτευτικού λόγου με σαφή και τεκμηριωμένη πρόταση διακυβέρνησης έχει δημιουργήσει ένα πολιτικό κενό στην κοινοβουλευτική μας πραγματικότητα. Κενό που αποτελεί την κινητήριο δύναμη των εξελίξεων, που βλέπουμε εντός και εκτός Βουλής. Ο κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού σε μικρές «επιτροπές» ετερογενών συμφερόντων και πολιτικών, αποδυναμώνει την συνεκτικότητα της κοινωνίας μας, διχάζοντας τους πολίτες σε μια νέου τύπου ισορροπία των καλών και των κακών.

Ας αναρωτηθούμε για τα φαινόμενα αυτά της αντίδρασης στις συναυλίες που παραπέμπουν στην αγωνιστική διάθεση των κοινωνιών μας, όταν αυτές βρίσκονται σε διωγμό.  Ας αναρωτηθούμε κατά πόσο οι λύσεις που επικαλούνται στη μέθη της θηριωδίας με την οποία αναπτύσσονται, μπορεί να οδηγούν σε μια νέα μεταμφιεσμένη μοναρχία ή νεοφεουδαρχία.  Σε μια κοινωνία της μοναδικής άποψης, αυτού που μπορεί να την επιβάλλει.  Σε μια πολιτική και κοινοβουλευτική απεικόνιση αυτής της ανεξέλεγκτης και ασυνείδητης κατάστασης.  Σε μια Δημοκρατία της στατιστικής και όχι της κοινωνικής αντιπροσώπευσης των πολιτών. Σε μια πολιτεία της χειραφέτησης, μέσω χειραγώγησης «αριστερών ιδεοληψιών» που ταυτίζονται με «ακροδεξιές ευαισθησίες», χωρίς την ισχύ πραγματικού πολιτικού λόγου, αλλά με προτάσεις που ερεθίζουν τη φαντασία των πολιτών και όχι το θυμικό τους.

Ας αναλογιστούμε όλοι την ευθύνη του όποιου τίτλου που μας έχει αποδοθεί από τους πολίτες, ο καθένας από το δικό του πόστο, για τον τρόπο με τον οποίο θα τους ενεργοποιήσουμε μέσα από πολιτικές ιδέες για έξοδο από την κατάσταση διωγμού που βρίσκονται. Το κατεστημένο, βλέπετε, δεν είναι κάτι που δεν μας αφορά. Και το κατεστημένο της ασυδοσίας, του συμψηφισμού ευθυνών, της ανεπάρκειας και της ανυποληψίας που η χώρα αναδύει στη διεθνή της εικόνα, αντικατοπτρίζει όλους εμάς, που με συμπεριφορές σαν αυτές που εμφανίστηκαν στις συναυλίες, προπηλακίζουμε και προπηλακιζόμαστε στην Ευρώπη.  Με την συμμετοχή μας ή με την αδράνεια μας.

Βιώνουμε μια ιστορική στιγμή και το τέλος ενός πολιτισμικού παραδείγματος. Η αναγκαιότητα για νέες ιδέες και βαθιές τομές σε όλα τα επίπεδα καθημερινά αναδεικνύεται ως μονόδρομος. Δε βλέπω να υπάρχει κάποιο «Ευφυές Σχέδιο» από το οποίο θα αναδειχθεί ο νέος Πολιτισμός. Η ποιότητα της δικής μας πορείας, του καθενός ξεχωριστά, και η αντίσταση στο χάος και την αναρχία που η μεταβατική περίοδος τρέφει, είναι η μόνη απάντηση στην υποταγή, το μπάχαλο και το τίποτα.  Η εκ των υστέρων μεταμέλεια ή αυτοκριτική πάνω στα ερείπια, είναι ένα έργο που δε θέλουμε να ξαναδούμε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚα(η)μμένα κόμματα κομήτες…
Επόμενο άρθροΠαρέλαση πένθους, εν στενότατω οικογενειακώ κύκλω…
Ο Γιώργος Νταλάρας γεvvήθηκε στo Πειραιά. Οι πρώτες μoυσικές τoυ μvήμες είvαι στεvά δεμέvες με τις βασικές μoρφές της ελληvικής μoυσικής : τo λαϊκό, τo ρεμπέτικo και τo δημoτικό, αφoύ o πατέρας τoυ, oι θείoι τoυ και o παππoύς τoυ ήταv λαϊκoί μoυσικoί. Τo 1965, σε ηλικία 15 χρovώv έκανε την πρώτη δημόσια εμφάvιση τoυ ως κιθαρίστας και τραγoυδιστής, εvώ τρία χρόvια αργότερα, το 1968, ηχoγράφησε τov πρώτo τoυ δίσκo. Έως σήμερα έχει ηχoγραφήσει πάνω από 80 πρoσωπικoύς δίσκoυς εvώ συμμετείχε στηv ηχoγράφηση περισσότερωv από 65 ως ερμηvευτής, μoυσικός και παραγωγός, εκφράζovτας έτσι έvα μεγάλo μέρoς τωv πoλύπλευρωv μoυσικώv τoυ αvαζητήσεωv. Τo όvoμα τoυ συvδέθηκε απ’ τηv αρχή με σπoυδαία τραγoύδια και σημαvτικές συvεργασίες. Οι μεγαλύτερoι Ελληvες δημιoυργoί συvαvτήθηκαv μαζί τoυ κατά τη διάρκεια της μoυσικής τoυ διαδρoμής. Ο Σταύρoς Κoυγιoυμτζής, o Μάvoς Λoϊζoς, o Απόστoλoς Καλδάρας, o Λευτέρης Παπαδόπoυλoς, o Μάvoς Ελευθερίoυ στηv αρχή, o Μίκης Θεoδωράκης τo 1973, o Γιάvvης Μαρκόπoυλoς, o Γιάvvης Σπαvός, oι λαϊκoί συvθέτες Xρήστoς Νικoλόπoυλoς και Άκης Πάvoυ, o Σταύρoς Ξαρχάκoς, o Θάvoς Μικρoύτσικoς, o Κώστας Τριπoλίτης, η Ελέvη Καραϊvδρoυ, τoυ εμπιστεύτηκαv τα τραγoύδια τoυς και εκείvoς τα “ταξίδεψε” στη ψυχή τωv αvθρώπωv.

123 ΣΧΟΛΙΑ

 1. κε. Νταλάρα
  καταρχήν θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι πιστεύω ότι ήσασταν και θα είστε ένας απο τους μεγαλύτερους ερμηνευτές της Ελλάδος.
  θα μου επίτρεψετε όμως να σας πώ ότι δεν έχετε ακόμη καταλάβει ένα απλό πράγμα.
  Δεν είναι μόνο ο κόσμος που έκανε σε εσάς αυτά τα επεισόδια αλλά και όλοι εμείς που είπαμε . Ο κόσμος δεν αντιδρά στον μεγάλο τραγουδιστή,στο μεγάλο καθηγητή,στο άριστο γιατρό κ.λ.π. Αντιδρά πλέον στο σύστημα και σε αυτούς που υπηρέτησαν τόσα χρόνια το σύστημα.Ποιό σύστημα; Αυτό της αναξιοκρατείας ,της άνισης μεταχείρισης που αν δεν ήσουν στην κατάλληλη παρέα ή αν δεν λάδωνες δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα ,στα δημόσια πρόσωπα που απέφυγαν να γίνουν πρώτυπα.Ετσι είναι, όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο πρέπει να αποδεχτείς και το ρόλο του πρώτυπου.Ελπίζω τελικά ότι πάλι θα βρείτε το δρόμο σας φτάνει να αισθανθείται και πάλι όπως τότε που είσασταν στο δρόμο…

 2. Ειλικρινά δεν κατανοώ το λόγο για τον οποίο καταφεύγετε στην ανάλυση αυτή. Στα δικά μου τα μάτια είναι πολύ απλά τα πράγματα. Βιώσατε μια χυδαία και καταδικαστέα μορφή αντίδρασης από μικρή μερίδα κόσμου , προφανώς γιατί κάποια στιγμή ταχθήκατε – σε κάποια συνέντευξη – υπέρ του μνημονίου. Συνεπώς , αφού ταχθήκατε υπέρ του μνημονίου που φέρνει μέτρα αντιλαικά , ουσιαστικά στρέψατε μέρος του λαού εναντίον σας. Τον οποίο λαό , αργότερα , θελήσατε να «ανακουφίσετε» σε συναυλίες ελεύθερης εισόδου. Κάποιοι , αρκετοί , αυτό το θεωρούν υποκρισία. Λίγοι , αντέδρασαν με τρόπο άκομψο. Σε τελευταία ανάλυση , μερικά γιαούρτια σας πέταξαν. Καταδικαστέο μεν , αλλά πολύ ήπιο σαν αντίδραση για να δικαιολογείται ο ντόρος που δημιουργήθηκε και η απόφασή σας να διακόψετε τις συναυλίες. Άλλωστε , υποθέτω τις συναυλίες τις κάνετε για τη μεγάλη μάζα του κόσμου . Για το λαό !!!!! Ή μήπως , τελικά , δεν είναι έτσι , και νοιάζεστε μόνο για την υστεροφημία σας την οποία φοβάστε πως θα «λερώσουν» οι ντομάτες και τα γιαουρτάκια;

 3. Κύριε Νταλάρα,
  Συνθλίβεται η κοινωνία, υποφέρουν οι πολίτες και αυτό εσείς το γνωρίζετε καλά. Ο πολιτικός πολιτισμός ορίζει τα περισσότερα στοιχεία του αναλυτικού και εξαιρετικού άρθρου σας, όμως η ανεργία, η ανέχεια, η φτώχεια ένθεν και ένθεν δεν αφήνει περιθώρια ώριμης πολιτικής σκέψης και αυτό επίσης το γνωρίζετε καλά. Τι να αντιπαραθέσει κανείς μπροστά στις περικοπές των έτσι κι αλλιώς χαμηλών συντάξεων των απομάχων της ζωής; Τι να αντιπαραθέσει κανείς μπροστά στην απόγνωση νέων επιστημόνων με περγαμηνές που «συνωστίζονται» στις ουρές του ΟΑΕΔ μαζί με άλλους ανέργους, πιστέψτε με, γνωρίζω προσωπικά πολλούς. Τι να αντιπαραθέσει κανείς μπροστά στα φρικτά στατιστικά στοιχεία, τα νούμερα χωρίς έλεος που δείχνουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών που δεν έχουν δουλειά, είναι στις ηλικίες τις παραγωγικές, δηλαδή 20-40 ετών. Τι να αντιπαραθέσει κανείς μπροστά στην αλαζονία , την ημιμάθεια, τον ανέξοδο τσαμπουκά, το ψέμμα και την υποκρισία της εξουσίας; Τι να αντιπαραθέσει κανείς μπροστά στο…σουξέ «λεφτά υπάρχουν»; Η βία φέρνει βία, η χειρότερη βία είναι τα δυο ευρώ που έδωσαν οι ψηφοφόροι για να εκλέξουν νέο αρχηγό στο κόμμα τους.
  Γνωρίζετε καλά ότι οι προπηλακισμοί, η φασιστική συμπεριφορά, οι απολιτίκ αγανακτισμένοι, οι ακομματίκ θυμωμένοι, είναι αποτέλεσμα της κομματικής συμπεριφοράς των κυβερνώντων, χρόνια τώρα. Η κοινωνία δεν χρειάζεται κλισέ όπως: » Ή μνημόνιο ή χρεοκοπία» υπήρχαν και άλλες λύσεις, όμως για λόγους κομματικούς και ομιχλώδεις, αυτές οι λύσεις δεν εφαρμόστηκαν.
  Φυσικά και είναι οργανωμένες όλες αυτές οι ανάρμοστες συμπεριφορές μικρών ομάδων πολιτών που πούλησαν δήθεν πατριωτισμό, οργή, θυμό και δεν αντιπροσωπεύουν τους πολλούς ακροατές που ήρθαν να σας ακούσουν στις συναυλίες, στις γειτονιές της Αθήνας. Φυσικά και είναι φασιστοειδή, οργανωμένα τυπάκια που είμαι σίγουρη πως ήθελαν ακόμα και θύματα. Εσείς το είπατε, έχετε βιώσει πολλά τέτοια περιστατικά. Η αλήθεια είναι πως μας έχετε κακομάθει κιόλας, μια πορεία ζωής ανέφελη, ένα ρεπερτόριο με συνεργασίες ελπίδας και φωτός, μια στάση ζωής καθαρή και ξάστερη, είστε αυτό που τραγουδήσατε, μας συστήσατε εξαιρετικούς δημιουργούς, συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς, ο κάθε ένας από αυτούς σολίστας στο είδος του και αυτό δεν αρέσει σε κάποιους.
  Θα θέλαμε όλοι εμείς που πιστά σας ακολουθούμε, να συνεχίσετε να είστε αυτό, μας ενόχλησαν λίγο ως πολύ οι δηλώσεις σας. Μέχρι τώρα άλλα μας δείξατε.
  Στις πορείες για τις διεκδικήσεις των ονείρων μας, στα πανεπιστήμια και στα σχολεία, στα εργοστάσια και στα καφενεία, στα θέατρα και στα γήπεδα, όλοι εμείς με κόκκινα μάτια και μάγουλα, τα δικά σας τραγούδια «ψέλνουμε» η μια γενιά μετά την άλλη. Σας παρακαλώ μη μας απογοητεύσετε. Παιδί του Λουκά και του Καζαντζίδη, του Μπιθικώτση και των ποιητών, του Μίκη και και του Λοίζου, του Νικολόπουλου και του Πειραιά, πειραιώτικο, αγύριστο κεφάλι, σας παρακαλώ μη μας πληγώνετε. Ειδικά τώρα που νιώθουμε περισσότερα από όσα δείχνουμε.
  Σας ευχαριστώ θερμά.

 4. Ίσως δεν αντιληφθήκατε , κ. Νταλάρα , ότι ο κόσμος είναι
  ΠΛΕΟΝ , πέρα από την ….»πολυτέλεια» ( !!! ) του ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ,
  της ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ , των ενοχών κλπ. ( ΕΔΩ , φτάσαμε )
  «Στέγνωσε το ….μέσα του….» κατά την εύστοχη κουβέντα του Δ. Σαββόπουλου .
  Φανταζόσασταν ποτέ ότι το περίφημο «ΔΕΝ Πιστεύω τίποτα , Δεν ελπίζω τίποτα» του μεγάλου Κρητικού , θα …μετεξελισσόταν σε ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ;
  Ο κόσμος αντιδρά ( όπως και στις δικές σας Συναυλίες ) όχι «κατά προαίρεσιν»,
  αλλά….. «κατά πάθος» .
  Και αυτό ΔΕΝ είναι ….»μέθη θηριωδίας» !

  http://chrisblog.gr «Ιθάκες …..τί σημαίνουν» ( video)

 5. Γιωργο μου αστους να λενε τους εχει ενοχλησει η αλλαγη ιδεολογικων σου αντιληψεων και οτι δεν τους δινεις πλεον την εισφορα που παιρνουν απο τους ομοιδεατες τους.Εχεις δειξει σε ολη σου την διαδρομη το ποιος εισαι και κανενας δεν μπορει να σε αμφισβητει παρα μονο οσοι σε ζηλευουν.Απο 15 χρονων σε παρακολουθω σε καθε εκδηλωση σου και εφτασα 58 χρονων ξεροντας ποσα καλα εχεις κανει χωρις να αμοιβεσαι.Σε ευχαριστω που υπαρχεις!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Πραγματικά, έτσι είναι όπως τα λέει ο Γ.Νταλάρας.
  Δυστυχώς το όπιο του λαού μας (έχει γίνει) η Βία.
  Κρίμα που κάποιοι έδειξαν για άλλη μια φορά πόσο χαμηλό επίπεδο έχουν
  και ακόμα πιο κρίμα που κάποιοι (υποτιθεται εξυπνοι), όπως ο Λαζόπουλος επικροτουν !

 7. Ο Γ. Νταλάρας για πάρα πολλούς λόγους ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα πολύ βαρύ θετικό κεφάλαιο για την Ελλάδα και τους Έλληνες σ’ όλο τον κόσμο!
  Προσωπικά με στεναχώρησαν αυτά που συνέβηκαν στις συναυλίες από τους ελάχιστους σε σχέση με το σύνολο των παρόντων.
  Με στενοχώρησε όμως και η «σιγή ιχθύος» από άλλους τραγουδιστές, τραγουδίστριες και γενικά τους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου.
  Δεν τους τιμά αυτή η στάση τους. Κρίμα . . . .

 8. Γιωργο εισαι καλυτερος απο πολλους του συναφιου σου γιατι δεν υποκρινεσαι.Αφου σε εκρινε αρνητικα η παρεα των νεοπτωχων στη φωλια της μεγαλης Ελληνικης υποκρισιας(βλεπε Σταροβας….Ο,Λαζοπουλος…-10 εχει μεινει 30 χρονια στους μητσους)και των στρατευμενων,ολα πανε καλα.

 9. Ειναι δικαιωμα στον καθενα να διαφωνει με τις οποιες αποψεις του Νταλαρα,(σε αυτους ειμαι και εγω) ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!!! ολων ομως( ιδιαιτερα των προοδευτικων)να καταδικασουμε τη φασιστικη νοοτροπια δεν σε αφηνω να μιλας επειδη αυτα που λες δεν μου αρεσουν.

 10. Η αυτοκριτικη και η μεταμελεια δεν ειναι ικανη, αλλα ειναι αναγκαια συνθηκη για να αλλαξει κατι. Η δικη σας αυτοκριτικη ομως ειναι ανυπαρκτη. Θελετε να μας πεισετε οτι ολα εγιναν απο «δυναμικες μειοψηφιες» που παρασυρθηκαν απο «διαπρεπεις υπερασπιστες» εκμεταλλευομενοι οι τελευταιοι της καταστασης ανεχειας και απογνωσης του κοσμου.

  Μηπως ομως υπαρχει και κατι αλλο? η απαντηση σας στο «Γιατι» ειναι επιφανειακη. Αρα παραμενει ως ερωτημα: Γιατι???

  ΥΓ: ο ελληνικος λαος συγχωρει αυτους που κανουν ειλικρινη αυτοκριτικη

 11. Σε τούτη τη χώρα υπάρχουν πολλοί κοντόφθαλμοι ακόμη.Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν ανεχόμαστε την άποψη του άλλου εαν δεν είναι σύμφωνη με τη δική μας.
  Εκτός απο το ότι εκτιμώ τον Νταλάρα σαν καλλιτέχνη τον θαυμάζω για την έντονη προσωπικότητα του και το θάρρος της γνώμης του.
  Ακόμη κι αν δεν συμφωνώ μαζί του αυτή τη χρονική στιγμή συνεχίζω να τον θαυμάζω για την τοποθέτησή του στα πολιτικά πράγματα.Εχει θέση και τη δηλώνει δεν είναι ενας απλός διασκεδαστής.Είναι ένας σκεπτόμενος καλλιτέχνης!

 12. Καταρχήν να επισημάνω πως είμαι εναντίον οποιασδήποτε μορφής βίας όπως και η πλειοψηφία των πολιτών, αγανακτισμένων και μη. Είναι πολλές οι ενστάσεις μου στο κείμενό σας αλλά θα ήθελα να τονίσω κυρίως 1 σημείο.

  Αναφέρεστε αρνητικά στην χειραγώγηση «αριστερών ιδεοληψιών». Δεν νομίζω πως δικαιούται κάποιος ο οποίος έχει κατα κόρον χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο πολιτικό και κοινωνικό χώρο της αριστεράς για προσωπική εμπορική επιτυχία (όπως είναι γενικά παραδεκτό) να τον απαξιώνει ή και να χαρακτηρίζει προσβλητικά τις ενέργειές του («χουλιγκανοποίηση») όταν στραφούν εναντίον του. Και δεν είναι φυσικά ένα ακραίο κομμάτι του που σας επιτίθεται πλέον αλλά σχεδόν το σύνολό της. Απλά ένα μικρό κομμάτι είναι που λανθασμένα καταφεύγει σε πράξεις βίας. Όταν κάποιος εμπλέκεται σε ένα είδος πολιτικού μάρκετινγκ για να αποκομίσει κάποια οφέλη, θα πρέπει να είναι έτοιμος να υποστεί και τις συνέπειες της συνεχούς αλλαγής «απόψεων» που ένα κομμάτι του κοινού του εκλαμβάνει ως «προδοσία».

  Επίσης θα μπορούσατε ακόμα κάτι να περισώσετε αν δεν προσπαθούσατε να μας πείσετε πως οι συναυλίες σας είχαν ως μόνο στόχο το «να παίξετε την μουσική σας στις γειτονιές της Αθήνας συνεχίζοντας ένα διαχρονικό αφήγημα». Αν δεν αντιμετωπίζατε την λαική οργή με την συνήθη πολιτική πρακτική («μειοψηφία σε βάρος της πλειοψηφίας», «ίδια συμφέροντα», «ακροδεξιές ευαισθησίες». Ο λαός δεν είναι αφελής κύριε Νταλάρα. Και δεν προσφέρει μόνο ωφελήματα…

 13. Ποιος το περίμενε! Ένας εκλεκτός ποιοτικός τραγουδιστής που δεν διάφθειρε τη νεολαία τραγούδησε 99.99% εκλεκτά τραγούδια! Άραγε μπορούμε να καταλάβουμε σε τι καιρούς ζούμε;

 14. Γιώργο σε ζηλεύουνε γιατί είσαι πλούσιος και επιτυχημένος ενώ αυτοί δεν έχουν δεύτερο βρακί να φορέσουν. Λίγο υπομονή ακόμη να κάνεις και οι ίδιοι θα σε παρακαλάνε για μια δουλίτσα με μισθούς Μπαγκαντές, θα σου ανοίγουν τα πόδια οι κόρες τους για 5 εύρω και συ σαν άρχοντας θα αρνείσαι γιατί έχεις αξιοπρέπεια. Άπλως λίγη υπομονή.

 15. Τ ονειρο μου να πιω ενα καφεδακι μαζι του,ζηταω πολλα,ειμαι 54 χρονων και γνωριζω περισσοτερα τραγουδια του απ οτι ο ιδιος.

 16. Η ταπεινή μου γνώμη κε Νταλάρα είναι ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
  Για μένα είναι κατακριτέα μια τέτοια κίνηση όταν προσχεδιάζεται με στόχο τον τραμπουκισμό, αλλά θεωρώ ότι ως αυθόρμητη αντίδραση πάνω σε απίστευτη απόγνωση, δεν τη θεωρώ φασιστική επίθεση ή άκρατη βία(όταν μένει φυσικά εκεί).
  Επίσης, άσχετα αν ήταν δικαιολογημένη η κίνηση ή όχι, πραγματικά δεν διάβασα κάποιο προβληματισμό σας ή μια πιθανή αναζήτηση των λόγων, εμένα θα με απασχολούσε πολύ αυτό αν μου συνέβαινε.Είναι εύκολο να διακαιολογούμε την κάθε αντίδραση ως προσχεδιασμένο τραμπουκισμό ή προσπάθεια σπίλωσης κι όλα αυτά, αλλά γιατι δεν αναρωτιέστε το λόγο που έχει συνέβει κάτι αντίστοιχο στη Χαρούλα ή στο Μητροπάνο.

 17. Ειναι ντροπη και αισχοσ τετοιεσ συμπεριφορεσ απεναντι σε καποιον που αγαπηθηκε οσο κανενασ και λυπουμαι που εδωσαν ευκαιρια σε φιδια να ριξουν το δηλητηριο τουσ. Γιωργο σ αγαπουμε. καλα τα ειπες οπως παντα αλλωστε

 18. Καθόλου δεν θα με ενοχλούσε και μάλιστα θα έλεγα μπράβο στο Νταλάρα αν όλες αυτές οι συναυλίες γίνονταν σε χρόνο άλλο ,δηλ.όχι κοντά σε εκλογές και με γυναίκα υποψήφια.¨Ολα αυτά μου φαίνονται εκ του πονηρού και δεν πιστεύω με τίποτα στις αγνές προθέσεις.Ο καιρός που μας τάιζαν κουτόχορτο πέρασε ανεπιστρεπτί.Ολοι πλέον είμαστε υποψιασμένοι .Αλωστε την εξουσία δεν την κυνηγάς μόνο για τα λεφτά που όπως μας είπε έχει πολλά και δεν έχει ανάγκη.<>Σαν τραγουδιστής είναι κορυφαίος παρόλα αυτά και τον αγαπάμε.Αλλά σε όλα σχεδόν έχει κάνει κωλοτούμπα.

 19. Λόγος μεστός και ψύχραιμος! Μετά από τη βιαιότητα που δέχτηκε, επιλέγει να γράψει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και να προβληματίσει τον καλοπροαίρετο αναγνώστη. Η ποιότητα του ανθρώπου φάνηκε με την στάση του απέναντι σε όσους θέλησαν με βίαιο τρόπο να τον κατεβάσουν από τη σκηνή. Επιβάλλοντας στην πλειοψηφία την απόλυτη άποψή τους.Και δεν ήταν αγανακτισμένοι πολίτες αλλά άνθρωποι των άκρων τυφλωμένοι από μίσος. Η ποιότητα του ανθρώπου φαίνεται και με αυτό το κείμενο. Αντί να φωνάζει επιλέγει να καταθέσει την άποψή του. Την οποία δεν θεωρεί απόλυτη αλλά υπερασπίζεται το δικαίωμα του να έχει στη δημοκρατία ο καθένας την άποψή του. Μας αρέσει δεν μας αρέσει αυτό είναι δημοκρατία. Η απόγνωση που αισθανόμαστε όλοι δεν είναι λόγος νομιμοποίησης της βίας. Σε καμία περίπτωση! Και ας στραφούμε στους πραγματικά υπεύθυνους της κατάντιας της χώρας πρώτα (και είναι πολλοί) και μετά ας ζητήσουμε τον λόγο και από τον Νταλάρα εάν φταίει σε κάτι. Εκλογές έρχονται και πάλι στο ίδιο έργο θεατές δείχνουν τα πράγματα… Ο Νταλάρας φταίει και γι αυτό; Γιατί -τον τελευταίο καιρό- έχω την αίσθηση πως ο Νταλάρας φταίει και για το προπατορικό αμάρτημα!Ή θα κάνουμε ποινικό αδίκημα την επιτυχία και την περιουσία που απέκτησε κάποιος από τη δουλειά του; Εμένα με θλίβει πάρα πολύ να φτάνει στο σημείο μια θορυβώδης μειοψηφία να αναιρεί το έργο και την προσφορά 45 χρόνων ενός ανθρώπου-καλλιτέχνη. Την στιγμή που πριν από λίγο καιρό αυτός ο ίδιος άνθρωπος-καλλιτέχνης ήταν στη Βιέννη και στην Ελβετία για συναυλία εκπροσωπώντας στην ουσία την Ελλάδα και το πρόσωπό της. Εκεί τον αποθέωσαν και τα έντυπα έγραφαν διθυραμβικά σχόλια για εκείνον και τη χώρα μας »η καλή και περήφανη πλευρά της Ελλάδας». Αυτή είναι η ουσιώδης προσφορά του Νταλάρα και πολύ σημαντικότερη από τη λογική κάποιων εντός της χώρας μας. Προσωπικά, τον ευχαριστώ και του ζητώ συγγνώμη για ό,τι »εισέπραξε». Σημεία των καιρών…

 20. Λυπάμαι Γιώργο Νταλάρα για τους συναδέλφους σου,που αρκετοί απο αυτούς βγάλαν δηλητήριο και χολή.Άραγε από κόμπλεξ;

 21. Τι τις θελατε τις πολιτικες δηλωσεις και μαλιστα οτι συμφωνειτε με την παραχωρηση εθνικης κυριαρχιας;
  Επρεπε να μεινετε στον ρολο σας,τραγουδιστης και μονο τραγουδιστης και να αφησετε τον ρολο του εθνικου μειοδοτη σε επαγγελματιες οπως ο Παγκαλος,ετσι ισως θα ηταν τα πραγματα καλυτερα.

 22. Γιωργο,εαν δεν ειχεσ παει φανταρος ,εαν ειχες φαει τα λεφτα σου με π……ς εαν ειχες ανεβει σε κοτερα με ναρκοτικα και με ανωμαλουσς ναεισαι σιγουρος οτι δεν θα βρισκοταν κανενας νασου πεταξει γιαουρτια

 23. Επειδή το έψαξα λίγο παραπάνω και δεν αρκούμαι σε ό,τι μας σερβίρουν κάποια blogs κι επειδή πολλά ελέχθησαν περί των δηλώσεων παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας, καλό είναι όποιος φίλος ενδιαφέρεται να ακούσει τι είπε ο Νταλάρας στον FLASH(αυτό το απόσπασμα συνειδητά ίσως δεν αναπαράχθηκε από τα blogs). Επρόκειτο για παρανόηση. Δεν ήξερε καν τη δήλωση Πάγκαλου και όταν απάντησε πως συμφωνεί (στη ερώτηση της κ.Τσαπανίδου)εννοούσε πως συμφωνεί πως παραχωρήθηκε εθνική κυριαρχία λόγω του μνημονίου κι όχι πως είναι υπέρ της παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας. Απλά κάποια blogs έκαναν παιχνίδι προβάλλοντας όπως θέλουν τη δήλωση. Στην ίδια συνέντευξη ο Νταλάρας είπε πως »δεν συμφωνώ καθόλου με το όλοι μαζί τα φάγαμε γιατί κάποιοι δεν έφτασαν ούτε μέχρι το τραπέζι». Το αποσιώπησαν τα blogs αυτό κι απομόνωσαν ό,τι βόλευε. Σηκώνει μεγάλη συζήτηση το θέμα των blogs.Πιστεύω στην ελεύθερη έκφραση αλλά σε κάποιες περιπτώσεις κάποιοι είναι -επιεικώς- ανεύθυνοι.Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα. Οι καλοπροαίρετοι θα καταλάβουν τι συνέβη νομίζω. Πολλές φορές οι ερωτήσεις γίνονται βιαστικά και οι συνεντευξιαζόμενοι απαντάνε εξίσου βιαστικά.
  http://www.youtube.com/watch?v=TvtAToLiExY

 24. Την ώρα που αεροκοπανάνε οι άρχοντες περί δημοκρατικής τάξης, ανάμεσά
  μας οι αμίλητοι ζούνε.
  Κι όσο σαν δούλοι εμείς μένουμε σιωπηλοί,
  οι ηγεμόνες δυναμώνουν,
  ξεσκίζουν, βιάζουν, ληστεύουν,
  των ανυπόταχτων τα μούτρα
  τσαλακώνουν.
  Ετούτων των αμίλητων το πετσί, περίεργα θα ’λεγες είναι
  φτιαγμένο.
  Τους φτύνουνε καταπρόσωπο κι αυτοί σκουπίζουνε σιωπηλά το πρόσωπο το φτυσμένο.
  Να αγριέψουνε δεν το λέει η ψυχούλα τους,
  και που το παράπονό τους να πούνε;
  Απ’ του μισθού τα ψίχουλα, πώς να αποχωριστούνε;
  Μισή ώρα, κι αν, βαστάει το κόχλασμά τους,
  μετά αρχινάνε το τρεμούλιασμά τους.
  Ει! Ξυπνήστε κοιμισμένοι!
  Από την κορυφή ως τα νύχια ξεσκεπάστε τους,
  άλλο δε μας μένει.

 25. Το μένος κατά του Νταλάρα, πηγάζει μέσα από ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ, βγαίνει μέσα από συμπλέγματα και «διαδρομές» προσωπικοτήτων που έχουν μείνει ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΕΣ σε κομβικούς και καθοριστικούς τομείς της ζωής. Οικονομικούς, μορφωτικούς, επαγγελματικούς, ερωτικούς, αυτοολοκλήρωσης, ακόμη και οικογενειακούς. Επίσης, ΚΟΜΒΙΚΟ ρόλο παίζει η εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία.

  Η κοινωνία αυτή την περίοδο θέλει… ΑΙΜΑ, εδώ και τώρα μάλιστα. Θέλει «θύματα», θέλει… αρένα για να ξεσπάσει. Γιαλατζί (ή γνήσιοι) αγανακτισμένοι, αναρχικοί, φασίστες, ακροαριστεροί, μηδενιστές, μεσαίοι αναρχοαυτόνομοι και άλλοι που ευρίσκονται στις παρυφές της σχιζοφρένειας, νομίζουν ότι πετροβολώντας το Νταλάρα κάνουν επανάσταση κατά του συστήματος της σαπίλας της μεταπολίτευσης, των πελατειακών σχέσεων κομμάτων – ψηφοφόρων, του υπερδιογκωμένου δημοσίου και της μόλυνσης του περιβάλλοντος… Σύμπτωμα ίδιον της ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ και δυστυχώς της ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ…

 26. Βλέπω ότι πολλοί συνδέουν τις αντιδράσεις με το ότι είστε πετυχημένος. Βλέπω ακόμη πως και αυτοί που σας «υποστηρίζουν» το «συνδέουν» και πάλι με την επιτυχία σας, ή την αγάπη προς τον τραγουδιστή ….
  Και τα δύο λάθος κατά την γνώμη μου …
  Αυτή η μορφή βίας ( αλλά και όλες οι άλλες ) είναι αδικαιολόγητες ανεξάρτητα τον καλλιτέχνη ή την δουλειά του . Πόσο μάλλον σε σχέση με την σύζυγό του …

  Εσείς όμως μια που είστε στην «πιάτσα» από μικρός, θα έπρεπε να ξέρετε την ψυχολογία και το «ένστικτο» της μάζας σε ακραίες συνθήκες . Αυτό που αντιμετωπίζετε είναι το «λογικό» και το «αναμενόμενο». Δεν λέω πως το δικαιολογώ (να μην παρεξηγηθώ) , λέω πως αυτή είναι η σύγχρονη νοοτροπία απόδοσης δικαίου …. δυστυχώς .

  Ένα άλλο που θα έπρεπε να γνωρίζετε τόσο εσείς, όσο και όσοι γράφουν εδώ , είναι ο διάλογος. Είναι ίσως από τους λίγους τρόπους επικοινωνίας που απέμειναν …

 27. Μεγάλωσα με τα τραγούδια σας κε Νταλάρα, αγόρασα και έχω κάθε δίσκο και κάθε CD σας, ήμουν στις περισσότερες συναυλίες σας, στην Πλάκα, στην Τέντα, στο Αττικόν, στο ΟΑΚΑ και οπουδήποτε εμφανιστήκατε.
  Ποτέ δεν δαντάστηκα όμως, ότι ο τραγουδιστής της Ρωμιοσύνης και του Τριπολίτη, θα έκανε δηλώσεις περί Αιγαίου στην Τουρκία, ο τραγουδιστής της τζιμινιέρας θα προσκύναγε το Μνημόνιο και θα επικροτούσε την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας για την βουλευτική έδρα της συζύγου.
  Σίγουρα έχετε το δικαίωμα να ασπάζεστε τις πολιτικές που θέλετε, να κάνετε τις δηλώσεις που θέλετε, αλλά γιατί αγανακτείτε, όταν ο κόσμος αντιδρά;
  Ο κόσμος, που με την υπερψήφιση του μνημονίου ΚΑΙ από την σύζυγό σας, έχασε την ζωή, την δουλειά, τις οικονομίες και το δικαίωμα του στο όνειρο, θα διαδηλώσει και θα διαμαρτυρηθεί σε όποιον χώρο μπορεί, και φυσικά εκεί που η διαμαρτυρία του θα δημιοσιοποιηθεί.
  Άλλωστε, μην ξεχνάτε, ότι και στην αρχαία Ελλάδα, όταν οι θεατές δυσφορούσαν, για οποιονδήποτε λόγο, γέμιζε η σκηνή με ζαρζαβατικά.
  Κλείνοντας, θα ήθελα να σας πω ότι μην φοβάστε όσο ο κόσμος σας γιουχάρει, έχετε ακόμα χρόνο να τον ξαναπλησιάσετε, να αρχίζετε να φοβάστε την στιγμή, που θα τραγουδάτε σε άδειες κερκίδες, γιατί αν τα τραγούδια και τα πιστεύω σας συγκλίνουν, μάλλον αυτή την στιγμή θα πρέπει να αλλάξετε ρεπερτόριο.
  Με κάθε σεβασμό στην καλλιτεχνική σας πορεία

 28. »Παρακαλώ αφήστε τον κόσμο να εκφραστεί,αυτή είναι η δημοκρατία»Γ.Νταλάρας στη συναυλία της Νίκαιας,μετά από μισό σύνθημα που επέτρεψαν τα χειροκροτήματα να ακουστεί και δύο(δύο:μια συν μία φωνές που διαμαρτυρήθηκαν).
  »Δεν με νοιάζει τόσο να τσαλακωθεί το προφίλ μου όσο το ότι τσαλακώνεται το προφίλ της κοινωνίας».Γ.Νταλάρας στη Δάφνη,με ελαχιστες σαφείς φωνές διαμαρτυρίας,αλλά άπειρους τραμπουκισμούς.
  Από τη μία δήλωση μέχρι την άλλη μεσολάβησαν σημεία και τέρατα:μικρός »δημοσιογράφος»,σε »μικρό» κανάλι έφτιαξε ένα βιντεάκι με διαμαρτυρίες και συνθήματα που ποτέ δεν συνεβησαν στη Νίκαια(ήμουν εκεί,όπως και χιλιάδες κόσμου,ο δημοσιογράφος ήταν …αλλού),το οποίο διοχετύθηκε στο διαδίκτυο και ενεθάρρυνε αγανακτισμένους και τραμπούκους.Οπως »μοιράστηκε» κατά κόρον απόσπασμα της συνέντευξης στην κυρία Τσαπανίδου,όχι όμως και η εξήγηση του κυρίου Νταλάρα στο κλιπακι που ανέβασε εδώ η κυρία Κωστέλλου.ΔΕΝ ήταν οι αγανακτισμένοι πολίτες που έκαναν τα έκτροπα στο Ιλιον και ακόμα περισσότερο στη Δάφνη.Τραμπούκοι ήταν.Ημασταν εκεί,τους είδαμε ΚΑΙ αυτούς και τα »περιεχόμενα» τους,που φρόντιζαν να επιδεικνύουν προς πάσα κατεύθυνση,υποστήκαμε και εμείς ύβρεις και προπηλακισμούς,μας χτύπησαν και εμάς τα διάφορα αντικείμενα που πετούσαν.ΚΑΙ κυριολεκτικά ΚΑΙ μεταφορικά!
  Ποτέ άλλοτε στα παγκόσμια χρονικά δεν έπιβλήθηκε τόση ‘δημοκρατία» με τόσο φασισμό!
  Μπορείς να διαφωνείς με τις θέσεις του κυρίου Νταλάρα,ΔΕΝ μπορείς να αμφισβητείς την τεράστια προσφορά του στον πολιτισμό,ΔΕΝ μπορούν 50 τραμπούκοι να εμποδίζουν χιλιάδες πολίτες-που ούτε ΠΑΣΟΚ είναι ούτε βολεμένοι,υποχρεωτικά-να απολαύσουν ένα καλλιτέχνη που θαυμάζουν!Την ίδια μέρα(της συναυλίας στη Δάφνη) ήταν όλο το ΠΑΣΟΚ στο ΣΕΦ και συνεδρίαζε!Ας πήγαιναν εκεί να διαμαρτυρηθούν για τους σωστούς λόγους,στους σωστούς »στόχους».Δεν τους είχαν ενημερώσει οι καθοδηγητές τους;

 29. Κύριε Νταλάρα,

  Δεν σας προπηλακίζουν λόγω της καλλιτεχνικής σας ιδιότητας, αλλα διότι υποστηρίζετε τα Μνημόνια και την παραχώρηση εθνικής μας κυριαρχίας.

  Πως γίνεται να μην αναφέρεστε σε αυτό;

 30. Γι’ αυτές τις συμπεριφορές θηριωδίας και της «δημοκρατικής» τρομοκρατίας που ζήσαμε υπάρχει μια απάντηση απ’ το παρελθόν.

  “Ο καθένας μπορεί να θυμώσει – αυτό είναι εύκολο, αλλά το να είναι θυμωμένος με τα σωστά πρόσωπα, στο σωστό βαθμό, τη σωστή στιγμή, για το σωστό σκοπό, και με τον σωστό τρόπο, αυτό δεν είναι εύκολο”
  – Αριστοτέλης (384-322 Π.Χ.)

  Πόσο πραγματικά μακρυά τους είναι τέτοιες συμπεριφορές

  «Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.»
  Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ.

  Αγαπητέ Γιώργο, είσαι πάντα στην καρδιά μας και στην ψυχή μας

 31. Γιώργο Νταλάρα, σε συγχαίρω για τη στάση σου.
  30 φασιστοειδή της Αριστεράς (που η ιδεολογία τους μοιάζει με της άκρας Δεξιάς) πούλαγαν τζάμπα μαγκιά σε δωρεάν συναυλία που την παρακολουθούσαν 1500 άτομα. Όμως, το δικό τους δεν πέρασε. Η συναυλία ολοκληρώθηκε κι εσύ τραγούδησες.
  Όσο για τις δηλώσεις σου, ό,τι και να έλεγες πάλι τα ίδια θα σου έκαναν.
  Και οι δηλώσεις σου ήταν πολύ λογικές. Οι κάφροι έδωσαν τη δικιά τους «ερμηνεία» για να έχουν μια δικαιολογία για τις πράξεις τους.
  και πάλι, συγχαρητήρια!

 32. Κύριε Νταλάρα,
  Οι πραξεις σας πλεον δεν συναδουν με τους στιχους που τραγουδατε.
  Οταν εσεις και η οικογενεια σας ειναι στο πλευρο της Τροικας που μας εχει γονατισει στην κυριολεξια, τοτε δεν εχετε το δικαιωμα να τραγουδατε μαζι μας το «Παραπονεμενα λογια».
  Τραγουδιστε το παρεα με τους νεους φιλους σας τους Γερμανους.

 33. Κ Νταλαρα! κακως σας εριξαν γιαουρτια και οτι αλλο σας εριξαν τελος παντων!! διαφωνω καθετα με την λογικη! ετσι κανεις ηρωα τον γιαουρτωμενο! απλα σας πληροφορω οτι ολοι εμεις οι αλλοι που αισθανομαστε οτι μας «πουλησατε» (αληθεια γιατι αραγε? μας ειχατε ποτε δωσει υποσχεση ισοβια?) σας ακουμε στις διαφορες συνεντευξεις σας και απλα κουναμε με λυπη το κεφαλι!! και ειμαστε πολλοι! χωρις γιαουρτια στα χερια……αυτοι δεν σας προβληματιζουν?

  ΥΓ.ελπιζω αυτη τη φορα να με διαβασετε….

 34. Εγώ απλά ζητώ μια απάντηση για την δική σας απάντηση στην κ. Τσαπανίδου…είπατε: «..μνημόνιο η καταστροφή»..Το είπατε!! Κατεγράφη ! Ολα τα υπόλοιπα είναι λόγια..λόγια..λόγια απολογητικά. Οι καιροί είναι πονηροί και χρειάζεται προσοχή στην έξωθεν μαρτυρία. Δεν με έχετε καλύψει. Λυπάμαι..

 35. Κύριε,
  τέτοιου είδους διλήμματα δε συνάδουν με τη Δημοκρατία (βλέπε ή Καραμανλής ή τάνκς) αν ανοίξετε και κανένα βιβλίο Ιστορίας (όχι του κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη) ίσως σας βοηθήσει να ξεστραβωθείτε. Φυσικά και υπήρχαν και άλλες επιλογές, αναφέρονται αναλυτικά από διαπρεπείς Έλληνες και ξένους οικονομολόγους. Τα βιβλία τελικά είναι φίλοι μας.
  Ίσως βέβαια εσείς προσωπικά να συμφωνείτε και με αυτούς και με τις επιλογές τους. Υπάρχουν και τέτοιοι. Οι πολίτες όμως για άλλους λόγους τους ψήφισαν.
  Ευχαριστώ.

 36. » Τον Νταλαρα η τον καταλαβαινεις και κανεις ισοβια σταση η δεν τον καταλαβαινεις και τον προσπερνας» . Την φραση αυτη Γιωργο (μετα απο 40 χρονια συμπορευσης μου μαζι σου, θα μου επιτρεψεις να σε λεω «Γιωργο») την ειχα γραψει οταν πριν 2 χρονια θελησα να αφηγηθω στο φορουμ το πως εγω σε γνωρισα μεσα απο τα τραγουδια σου και αποφασισα να ταξιδεψω μαζι σου, ξεροντας οτι ποτε δεν θα με «ερριχνες στα βραχια»..σημερα Γιωργο πρεπει να την αλλαξω λιγο αυτη την φραση : «τον Νταλαρα η τον καταλαβαινεις και κανεις ισοβια σταση η δεν τον καταλαβαινεις και τον βριζεις»…Ειχα γραψει και κατι αλλο για σενα στην ιδια αφηγηση :» Ο Νταλαρας ειναι σιγουρα το πιο αναγνωρισιμο αλλα και πιο δυασαναγνωστο προσωπο μεσα στο τραγουδι»..Ο λογος πιστευω δεν ειναι αλλος απο το οτι εσυ -αντιθετα με αλλους μεγαλοσχημους «λαικους» συναδελφους σου- δεν αρκεστηκες να τραγουδησεις τραγουδια -ωρολογιακες βομβες, αλλα με το να εκφραζεις παντα την αποψη σου, τα υπεγραφες κιολας, ενεργοποιουσες τον μηχανισμο εκρηξης αυτων των τραγουδιων.. κι αυτη η μανια σου σε εκανε παντα δυσαναγνωστο σε οσους προτιμουσαν τα τρα-λα-λο απο τον προβληματισμο…καθολου τυχαιο το «δεν μας χεζεις ρε Νταλαρα»? προσεξε , οχι «δεν μας χεζεις ρε αχρωμε και αοσμε χ,ψ,ω διασκεδαστη της λαμε πιστας , της γαρδενιας και της ψευτοχλιδας»….διαβαζω τα σχολια πιο πριν : τα αρνητικα για σενα περιστρεφονται το ιδιο μονοτονα γυρω απο τον ιδιο αξονα : εβγαλες λεφτα, ζεις σε σπιτι κι οχι σε καλυβι, που να καταλαβεις εσυ τωρα τον κοσμο? Αυτο τοπαθες προσφατα οπως ξερεις , να μην καταλαβαινεις δηλαδη τον κοσμο..μετα απο εκεινη την συνεντευξη που ενα μεγαλο ποσοστο την ακουσε σωστα και καταλαβε τι ειπες κι ενα αλλο ποσοστο την ακουσε οπως ηθελε και καταλαβε ο,τι ηθελε η του υπαγορευσαν να καταλαβει ο,τι ηθελαν οι υποβολεις…ως τοτε Γιωργο τον καταλαβαινες τον κοσμο , ξαφνικα ενεσκηψε αυτη η δυσκολια να τον καταλαβαινεις τον κοσμο..ποιος? ΕΣΥ που 4 δεκαετιες τωρα εχεις το μεγαλυτερο κοινο που ειδε οχι πανελληνια, αλλα πανευρωπαικα καλλιτεχνης… τωρα Γιωργο ξερεις γιατι τοση αγανακτιση μαζι σου κι οχι εναντιον οσων χρονια τωρα σχεδιαζαν για μας χωρις εμας , ροκανιζαν με οποιο τροπο μπορουσαν αυτη την πατριδα…ουτε ολα τα ποντικια της επικρατειας δεν εχουν σκαψει τοσο βαθεια τα θεμελια της Ελλαδας και της κοινωνιας μας..τωρα ξερεις…ξερεις? αμα ξερεις , εξηγησε μου κι εμενα Γιωργο, γιατι τοσες μερες αδυνατω να καταλαβω…Αλλα Γιωργο μου απο την αλλη, καλα να παθεις…τι τοθελες να ανοιγεις τωρα κουβεντα για Μνημονια? Δεν βλεπεις εκει, ολοι οι δημοφιλεις συναδελφοι σου τηρουν αποστασεις ασφαλειας, κανουν το προγραμματακι τους στα μαγαζια, παιρνουν το παχυλο τους μεροκαματο, εσυ τι θες και τρωγεσαι?Κατσε στ’αβγα σου σαν αυτους, που χαιρουν εκτιμησης…αχρωμος κι εσυ, αοσμος, μουγγος , «περα βρεχει»..Αφου τα ξερεις, τοσα χρονια εισαι στο κουρμπετι, ο οχλος καθε φορα που ο Πιλατος θα τον ρωταει «Ιησουν η Βαραβαν?» , θα απανταει «Ιησουν»…και ο Ιησους θα σταυρωνεται , ενω ο Βαραβας θα εισπρατει το χειροκροτημα του οχλου…Τελος παντων, παμε Γιωργο, εχουμε εναν ακομα Γολγοθα μπροστα μας…θα τον ανεβουμε κι αυτον παρεα, τοσους και τοσους ανεβηκαμε παρεα αυτα τα 40 χρονια…κι οπως ελεγες καποτε στην ΔΙΑΓΩΝΙΟ «ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Θ’ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΜΕ»…

 37. Μεγάλε
  Ας Πρόσεχες. Δεν μπορεί όταν οι συγκυρίες είναι καλές να φωνάζουμε δοξάστε με,να τα κοναμάμε καλα ,να είμαστε επίκαιριοι γαι δεκαετιες με σημαίες και νταούλια ψεύτικα και δανεικά, και στα άσχημα -εδώ που τα λέμε ο κόσμος ψαχνει εξιλαστήρια θύματα -να το παιζουμε κακομοίρηδες και παιδια του δρόμου.Τα γεγονότα στο προσωπο σου μπορεί να είναι καταδικαστέα έκφραζουν όμως και μια αγανάκτηση.

 38. ΠΑΙΔΙΑ,ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..!!!

  Το «φράγμα» έσπασε και το «ποτάμι» έχει αρχίσει και κυλάει στην πλαγιά..
  Πιθανώς,θα γίνεται όλο και πιο ορμητικό και θα παρασύρει ότι -η όποιον-βρεί μπροστά του….καλώς η κακώς….
  Το θέμα όμως,είναι γιατί υποχώρησε το «φράγμα»….και πως θα το ξαναφτιάξουν στέρεο…όσοι σωθούν απ’την «πλημύρα»…….

 39. Αγαπητέ κύριε Νταλάρα, φτωχόπαιδο και γω ξεκίνησα, έγινα εφοριακός και στα 45 χρόνια δουλειάς ( τώρα είμαστε συνομίληκοι) αντιμετώπισα το μίσος , τον φθόνο του επιτυχημένου και την συκοφαντία ! Ξέρεις γιατί ?? Γιατί αντιπροσώπευα την εξουσία , το κράτος , την διαφθορά και όλα τα κακά του Ελληνικού κράτος. Εσύ αυτό δεν κατάλαβες !! δεν φταίς σε τίποτα , αλλά είσαι ο επιτυχημένος , ο διάσημος , ο βολεμένος, είσαι το δένδρο με τα φρούτα, γιαυτό σου πετάξανε πέτρες και γιαούρτια , δεν φταιει ο Νταλάρας, οι ανεγκέφαλοι πάντα θα υπάρχουν σαυτή τη ζωή. Υπάρχουμε όμως και εμείς οι πολλοί που μεγαλώσαμε με τα τραγούδια σου και θα ήτανε τιμή μας να σε γνωρίζουμε από κοντά σαν φίλο. Μην ξεχνάς ότι οι κακοί

 40. Μαλλον εχετε κοντη μνημη αγαπητε μου……………………

  Οταν το 1982 το ΠΑΣΟΚ σας εδινε το ΟΑΚΑ για συναυλιες ηταν καλα? (Με εισητηριο
  προφανως!!!!!!!!!!!!!!)

  Ενθυμουμαι παντως οτι ο κος ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ειχε αρνηθει συναυλια για τον απλο λαο με εισητηριο? Γιαυτο και δεν εγινε ποτε.

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 41. Αγαπητέ κύριε Νταλάρα, παρόλο που δεν ήσασταν ακριβώς ξεκάθαρος με τις «δωρεάν συναυλίες» θα ήθελα να σας πώ πως το «timing» απέτυχε. Έχετε δώσει τόσα πολλά στην Ελλάδα, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. Ο κόσμος σε πολλές ξένες χώρες ξέρει την Ελληνική μουσική και σας ευχαριστώ πολύ γι αυτό επειδή είμαι αληθινός Έλληνας.

  Προσωπικά πιστεύω πως η νέα αντίληψη του Νταλάρα πείραξε. Δέν ακούω όμως πουθενά να δείχνουν ολόκληρη την συνέντευξη. Μήπως σύμφερε να παιχτούν συγκεγκριμένες φράσεις. Είπε μια αλήθεια και ας μην θέλουν κάποιοι να την δεχτούν.

  Αγαπητοί αναγνώστες, να φανταστώ τώρα που βρίσαμε,γιαουρτώσαμε, γιουχαρίσαμε λύσαμε και το πρόβλημα. Μα μέσα μου αναρωτιέμαι πώς? Νιώσαμε κάποιοι?Νιώσαμε δυνατοί? Νιώσαμε πως αποδόθηκε δικαιοσύνη? Με κάνει τρομερή εντύπωση πως πάρα πολλύ σπάνια ακούω κάποιον να κάνει αυτοκριτική μα συνέχεια ακούω να βρίζουμε «τους άλλους». Γιατί??? Επειδή μας έφαγε η περηφάνεια, επειδή είναι η εύκολη λύση, επειδή μας βολεύει, επειδή «αυτοαπαλαγόμαστε» απο τις τεράστιες ευθύνες μας. Για να είμαι 100% ξεκάθαρος οικονομική κρίση δεν υπάρχει! Ηθική κρίση υπάρχει.

  Ίσως πονέσω κάποιους με αυτό που θα πώ. Πλήρώνουμε και τα παθαίνουμε όλα αυτά για έναν λόγο. Το πείραμα μας «απέτυχε». Το τέρας της ασυδοσίας, του «έλα μωρέ- δεν πειράζει», του «ας τα κάνει ο άλλος», του «πως κάνεις έτσι για μια απόδειξη», του » ο βουλευτής θα τον βολέψει τον γιόκα μας», του «τι θα γίνει πια αν εκμεταλευτώ και εγώ λίγο»!!! Με πολύ απλά λόγια κάναμε βουντού και τα μάγια ήρθαν εναντίον μας.

  Κύριε Νταλάρα, συνεχίστε δυνατά! Σας ευχαριστώ που υπάρχετε ακόμα και με τα αρνητικά σας(πράγμα ανθρώπινο)!

 42. Όσον αφορά στο κείμενο και στα θλιβερά γεγονότα πρέπει να πω πως συμφωνώ με την οπτική του Γ.Νταλάρα. Καταδίκη σε βιαιότητες και μάλιστα γι ανθρώπους που δεν φταίνε για την κατάντια μας. Το αντίθετο την Ελλάδα Ο Νταλάρας την ταξίδεψε παντού και περήφανα. Επιπλέον, οικογενειακή ευθύνη δεν νομίζω πως πρέπει να υπάρχει.Για τα περί παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις και είναι ξεκάθαρο πια.Αλλά κάποιοι έκαναν παιχνίδι με δηλώσεις κομμένες και μονταρισμένες. Τα blogs και κάποια κανάλια χαμηλής υποστάθμης έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο.Για τον φίλο που αναρωτιέται επειδή μάλλον είμαι κάπως μεγαλύτερή του:Το ΟΑΚΑ δόθηκε το 1983 κι ο Νταλάρας το γέμισε δύο φορές τότε. Δεν του χαρίστηκε τίποτα.Μία εβδομάδα πριν παραχωρήθηκε στον Σαββόπουλο. Ποιο ΠΑΣΟΚ λέτε αγαπητέ; Όταν έχει εισιτήριο μια συναυλία είναι προφανές πως πρόκειται για καλλιτεχνική -επαγγελματική εκδήλωση με εισιτήριο. Τι συγχέετε τώρα… Τα έσοδα της πρώτης συναυλίας πήγαν σε υποτροφίες φοιτητών .(οι οποίοι δημοσιοποίησαν πως πήραν τα λεφτά για όσους έχουν αμφιβολίες).Θυμάμαι τα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής κι όλες τις αναλύσεις ψυχιατρικού αντικειμένου για το πώς κατάφερε ο Νταλάρας και γέμισε δυο φορές το ΟΑΚΑ… Τόσο λύσσα τους είχε πιάσει από τότε. Πολλά χρόνια στο προσκήνιο ο Νταλάρας κι έκανε τέσσερις και πέντε καριέρες μαζεμένες. Κανένας άλλος ομότεχνός του δεν κατάφερε όσα εκείνος. Γι αυτό και η αντίδραση εδώ και χρόνια ίσως. Υπάρχει κάτι που απηχεί τα χαρακτηριστικά του λαού μας σε αντίθεση με τους Εβραίους. Οι Εβραίοι όταν δουν κάποιον δικό τους να εξελίσσεται τον βοηθάνε όλοι μαζί για να ανέβει ψηλότερα. Οι Έλληνες όταν δούμε κάποιον δικό μας να εξελίσσεται αντί να τον βοηθήσουμε να ανέλθει κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον »χαμηλώσουμε». Περαστικά μας!
  Υ.Γ Κάποια στιγμή θα πρέπει κ.Νταλάρα να βγάλετε όλα τα στοιχεία για την ανιδιοτελή προσφορά σας. Για να σταματήσει η συνωμοσιολογία και η μυθοπλασία στην χώρα για σας. Κι αν καταδικάστηκαν κάποιοι από τα ελληνικά δικαστήρια είναι γιατί ο Νταλάρας προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία ενώ κάποιοι άλλοι τόσα χρόνια λασπολογούν -επιτυχώς ίσως επικοινωνιακά- αλλά δεν αποδεικνύουν χάριν πλάκας…

 43. Είσαι ο Νταλάρας, δεν είσαι κανένας τυχαίος και άγνωστος! Εδώ και 2 χρόνια έχουν έρθει τα πάνω-κάτω! Γίνεται χαμός, ο κόσμος υφίσταται ανελέητο κυνηγητό….ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ!!!! ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙΣ στην ιστορία σου και τη διαδρομή σου….Δεν το έκανες και ο κόσμος ορθά στο ανταποδίδει…μην περιμένεις τπτ καλύτερο από δω και πέρα… διάλεξες στρατόπεδο-θα υποστείς και τις συνέπειες..

 44. . Οι Εβραίοι όταν δουν κάποιον δικό τους να εξελίσσεται τον βοηθάνε όλοι μαζί για να ανέβει ψηλότερα. Οι Έλληνες όταν δούμε κάποιον δικό μας να εξελίσσεται αντί να τον βοηθήσουμε να ανέλθει κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον »χαμηλώσουμε». Περαστικά μας!

  Υ.Γ. ΤΙ ΛΕΣ ΚΥΡΙΑ ΛΕΝΗ ΜΟΥ;;;;; ΤΙ ΛΕΣ;;;;;ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΝ κυριο ΝΤΑΛΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ;;;; ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΙΣΑ ΜΕ ΤΟΝ κυριο ΝΤΑΛΑΡΑ;;;; ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ…ΟΥΤΕ!!!!

 45. «Σπάζοντας την κιθάρα, φιμώνεις τον μουσικό. Το χτύπημα στην κιθάρα δεν ήταν απλώς ένα χτύπημα πάνω σε μια κιθάρα. Ήταν χτύπημα στον πολιτισμό μας…
  Δεν πρέπει να ξαναγυρίσουμε σε εποχές που το τραγούδι «Ο αδερφός τον αδερφό», που αναφέρεται στον Εμφύλιο και τραγούδησε ο Νταλάρας το 1980, ξαναγίνει επίκαιρο… Η μουσική ενώνει, δεν διχάζει…» (Ανδρέας Κατσιγιάννης)
  http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=2245&Itemid=44

  Θλίψη, θυμός, αγανάκτηση, αποτροπιασμός…. Μερικές μόνο λέξεις, ικανές για να περιγράψουν σκέψεις και συναισθήματα μετά τις συναυλίες του Γιώργου Νταλάρα στο Ίλιον και τη Νίκαια… Κι ένα μεγάλο γιατί… Γιατί φτάσαμε εδώ; Ποιος φταίει;
  Τελικά, μάλλον ο Νταλάρας θα πρέπει να φταίει για όλα τα δεινά μας…. Δεν εξηγείται αλλιώς… Κάτι παραπάνω θα ξέρουν αυτοί οι «παλικαράδες» που τον γιουχάισαν στο Ίλιον και που εξαφανίσθηκαν μόλις άναψαν τα φώτα του γηπέδου… Είναι χαρακτηριστικό πως από τότε που ανακοινώθηκαν οι συναυλίες με ελεύθερη είσοδο, έριξαν όλη τη χολή τους και κρυμμένοι (κατά 99%) κάτω από τα φουστάνια της ανωνυμίας, που προσφέρουν οι «μπουτίκ του διαδικτύου» που λέγονται blogs, δημιούργησαν κλίμα εκρηκτικό… Απόψεις και «απόψεις», αλήθειες και ψέματα, πληροφόρηση και παρωδία… Μέχρι πλαστά video έφτιαξαν κάποιοι προκειμένου να προωθήσουν το αντινταλαρικό τους μένος… Δεν ξέρω αν ήταν φασίστες, κεντροαριστεροί, αναρχοαριστεροί, δεξιοαριστεροί, αριστεροδεξιοί ή απογοητευμένοι Πασόκοι… Και δεν μ’ ενδιαφέρει κιόλας… Αλλά, όποιοι και να ’ταν, ότι και να ’ταν, ας μας πουν: Τελικά ικανοποιήθηκαν ή αυτοικανοποιήθηκαν με τα γιαούρτια;

  Σ’ ένα συμπέρασμα καταλήγω μετά απ ’όλα αυτά… Την περίφημη δημοκρατία, για την οποία χύθηκαν τόνοι αίμα, ξεχάστε την… Το πολίτευμά μας είναι πλέον «Η δικτατορία του διαδικτύου».

  Είμαι κι εγώ ένας από τους χιλιάδες πληγμένους από την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια… Βαριά πληγμένος. Και θεωρώ τους περισσότερους από τους πολιτικούς μας, βασικούς υπεύθυνους για το κατάντημά μας (όχι πως δεν φταίμε για πολλά κι εμείς οι ίδιοι, αλλά αυτοί κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στις ευθύνες. Και το χειρότερο είναι πως η ατιμωρησία συνεχίζεται). Τον καφέ μου όμως, έχω μάθει να τον πίνω, το γιαούρτι μου να το τρώω και στην καρέκλα μου να κάθομαι…. Δεν τα πετάω στα μούτρα όποιου αντιπαθώ… Και εύλογα αναρωτιέμαι… Οι τόσες χιλιάδες θεατές που παραβρέθηκαν στις τέσσερις συναυλίες του τραγουδιστή με ελεύθερη είσοδο, που τραγούδησαν μαζί του και τον επιδοκίμασαν, ήταν όλοι βολεμένοι και πλούσιοι; Αμφιβάλλω…

 46. ΚΥΡΙΕ ΝΤΑΛΑΡΑ ΒΙΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.
  Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
  ΟΜΩΣ….ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΣΑΣ «ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ» ΑΝ ΣΑΣ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΤΕ «¨ΑΝΑΣΗΚΩΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΙ ΑΠΟΣΕΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΕ» ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΩ…ΘΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΙΩΘΕΤΕ….

 47. Είμαι ο Παναγιώτης, δεν είμαι δεξιός,αριστερός,ναζί, κουκουλο φόρος, τραμαπούκος. Είμαι ένας ελέυθερος άνθρωπος που «σκέφτεται».

  Δεν λαικίζω, δεν ρίχνω γιαούρτια, δεν βρίζω και δεν με έχει κανένας στο κίνημα ή την πολιτική του. Πραγματικά ανησυχώ γιατί έπρεπε να έρθει το Μνηνόνιο για να βάλουμε μυαλό. Για να δούμε τα συνεχόμενα συνειδητά λάθη μας, για να σταματήσουμε να παρακαλάμε τους βουλευτές να ταιριάξουν τα παιδιά μας, για να μην κλέβουμε την εφορία, για να δούμε το νόημα των αποδείξεων, για να δούμε τα εκατοντάδες ψεύτικα επιδόματα, τις απάτες των γιατρών,για να σταματήσουμε να λαδώνουμε,για να μην παρκάρουμε όπου να ναι σε μπάρες αναπήρων, για να μην πετάμε το σκουπίδι κάτω, για να σεβόμαστε τους μη καπνιστές και να μην τους επιβαρύνουμε, για να αφήνουμε τον πεζό να περάσει αφού το δικαιούτε!

  Και αν διορθωθήκαμε……..
  Αντί να σκεφτόμαστε τί πραγματικά μας έφερε στο Μνημόνιο απλά κατηγορούμε τους άλλους. Φασούλι Φασούλι γεμίζει το σακούλι!! Ο Παπανδρέου …….Για πείτε μου λοιπόν παραμυθάδες Έλληνες, τον Παπανδρέου ποιος τον έδωσε εξουσία?

  Είμαι Έλληνας, Όχι των ΜΜΕ που θέλει το ΑΙγαίο για κάποιο λόγο να ανήκει κάπου για συμφέρον. Στην φύση και μόνο ανήκει. Οι τούρκοι απο μικρή ηλικία με τα κορανια και δεν συμαζεύεται..Άνθρωποι είναι και όπως εμείς έρμαια των συμφερόντων. Φτωχοί, άποροι κτλ…

  Αντί λοιπόν να κάνει ο καθένας μια ισχυρή έως ανατρεπτική ΑΥΤΟΚΙΤΙΚΗ απλά κατηγορεί. Ποιόν?? Αυτούς που τα ΜΜΕ και συμφέροντα έδωσαν για να βγάζει ο λαός το άχτι και να μετακινεί τις ευθύνες του μα έλα…..που να! Πίσω έρχονται οι ευθύνες! Κρίμα…Δεν νιώσαμε καλά στο ψέμα που θέλαμε να ζήσουμε? Ψέμα όμως ήταν!

  Δεν σε αναγνωρίζω Έλληνα! Δεν σε αναγνωρίζω που τόσο εύκολα πετάς πίσω απο ανωνυμίες το φαρμάκι της ζήλιας,του φθόνου. Ίδιως είσαι ίδιως θα σαι αν δεν ξυπνήσεις απο τις αυταπάτες και τα κλισέ των βολεμένων.

  Σκέφτομαι και Αλλάζω θα πώ εξελίσομαι, γίνομαι καλύτερος!
  Ευχαριστώ πολύ, ένας εργαζόμενος 23χρονος με συνείδηση

 48. ..δεν φθανουν ουτε 100 σελ.Α4 να γράψει κάποιος το τι έχει προσφέρει ο μεγαλύτερος -εν ζωη-
  Ελληνας τραγουδιστης. Η φωνήτου ,οι στιχοι, η μουσική του,η ενορχηστρωση,είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  [γιατί και το τραγούδι είναι πολιτισμος]. Το κομπλεξ ,το μίσος,η άγνοια, η αμάθεια,η ζήλεια,
  η μικροπρέπεια,η αχαριστία, οδηγούν κάποιους-ευτυχώς λίγους[ή…ολίγιστους] σε τετοιες ενεργειες

 49. Το πρόβλημα με το dalara δεν είναι οι «συναυλίες» του, δεν είναι τα σπίτια του, ούτε η pasoka γυναίκα του, ούτε η αγάπη του για τον προδότη gap, ούτε οι προκλητικές δηλώσεις του, ούτε οι παρέες του (κόκκαλης, ψυχάρης, πάγκαλος …..), ούτε ο παλιοχαρακτήρας του (βρώμικο τον είχε αποκαλέσει ο Καζαντζίδης).
  Το μέγα πρόβλημα είναι η φωνή του (ξύλινη, σαν τη ιδεολογία του), τα φρικτά τραγούδια του, η κακή ποιότητα της ’τέχνης’ του. 40 χρόνια κακοποιεί τα αυτιά μας.
  Ο πραγματικά μεγάλος Μάνος Χατζιδάκις του είχε απαγορεύσει να εκτελεί (κυριολεκτικά)
  τα τραγούδια του και αυτό δεν είναι τυχαίο.
  Δυστυχώς το ρεμπέτικο, το λαϊκό, το δημοτικό, το λάτιν, το έθνικ τραγούδι δεν είναι φυσικά πρόσωπα ώστε να του απαγορεύσουν να τα ‘εκτελεί’ .
  Ο dalaras είναι ο κανακάρης του συστήματος διαπλοκής στη showbiz, ακριβώς όπως ο gap ήταν ο κανακάρης του ίδιου συστήματος στη πολιτική.
  Αν ο dalaras είναι μεγάλος καλλιτέχνης τότε οι παλιοί ρεμπέτες, ο Μπιθικώτσης, ο Καζαντζίδης, η Μοσχολιού, η Νίνου, η Δόμνα Σαμίου και δεκάδες άλλοι, τι είναι, Θεοί;
  Θα αναφέρω τέλος κάτι που είχε πει επίσης ο Χατζιδάκις.
  Εχθρός κάθε καθεστώτος είναι η καλή ποιότητα. Εδώ ισχύει απ’ την ανάποδη.
  Η ΚΑΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ (pasok – diaploki).

 50. Το Αιγαιο ανηκει στα ψαρια του ηταν ενα συνθημα που το γραφανε στους τοιχους το 1976..μια φραση λοιδωριας προς τους πολιτικους ητανε , μη τρελαινεστε.

 51. O Ntalaras einai enas kai monadikos, o koryfaios Ellinas ermineutis twn teleutaiwn 42 etwn, pou ton empisteutike o megas Stavros Kougioumtzhs ta diamantia tou.
  Na pw mono oti ta misa toulaxiston meli tis egklimatikis Xrusis Augis eprepe na briskontai sti fulaki!
  Apo Belgio, Markos

 52. ..ειναι.. κουραστικό να μιλάμε συνεχώς για τον μεγαλύτερο-εν ζωη- Ελληνα τραγουδιστη,που δεν ξερουμε σήμερα που θα ήταν το Ελληνικό τραγούδι αν δεν ηταν αυτος. Αλλά,ειπαμε ,οτι δεν του <>λίγοι ,και βεβαίως <>του οτι ειναι ΠΡΩΤΟΣ γιά 40 χρόνια,που με ότι καταπιάνεται το κάνει τέλειο,πού έχει <>,που δεν γλύφει,που εκφέρει την γνώμη του σωστη ή λάθος,που δεν έχει life style που δεν έκανε 5 γάμους και 3 εξώγαμα, που δεν έχασε τα λεφτά του στα καζίνα για να κάνουμε εράνους ,που τίμησε πολιτιστικά την Ελλάδα στο εξωτερικο πού ναυλώνουν μετεφορικά μέσα από το εξωτερικό γιά ν ακούσουν τις συναυλίες τους, που έμαθαν την Ελλάδα από τη φωνή του,που..που…αχ Ελληνα.

 53. Τρία χρόνια η Ελλάδα βουλιάζει, οι Έλληνες βάλλονται από παντού και «ο μεγάλος καλλιτέχνης»,
  με σαφείς πολιτικές προτιμήσεις και συμφέροντα, ένοιωσε την ανάγκη να μιλήσει μόνο όταν θίχτηκε
  το εγώ του. Τα σχόλια περιττεύουν.

  ΥΓ . κάποιος σχολιαστής γράφει ότι χρειάζονται 100 σελίδες Α4 για να περιγράψουν το μεγαλείο του ανδρός. Τον ερωτώ οικολογική συνείδηση δεν έχει. Ένα ολόκληρο δεντράκι για το ΤΙΠΟΤΑ;

 54. Για τον Γατάνο που υποστήριξε ανοιχτά τη χρυσή αυγή και για τον οποίο υπάρχει άρθρο εδώ στο σάιτ ,δεν είδα σχόλια.Γιατί?

 55. ..μπραβο βρε Dina,για να μη πουμε και για τον γνωστο …δοκισησοφο ,και …αρλουμπολόγο Νοτη Σφακιανακη που τον ενοχλουν να βλεπει Πακιστανους, και που ειπε το αμιμητο….οτι εχει μνημες απο την …κοιλια της μαναςτου./ Ο Νταλαρας τους εφταιξε .

 56. Κύριε Νταλάρα, αδιάφορον αν δουλεύετε από παιδί, αν είστε (ή ήσασταν) καλός ερμηνευτής ή όχι.
  ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ, όχι η παιδική του ηλικία.
  Παραδείγματα, πάρα πολλά, ο αείμνηστος Ανδρέας Π.», το ότι ήταν ρήτορας, είχε σωστές ιδέες, αγωνίστηκε, πάλεψε, τον αγάπησε ο λαός, δεν σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να πάει στο διάολο, κρίνοντας από την συμπεριφορά του στην άσκηση εξουσίας. Άλλο παράδειγμα, ο Προεδράρας μας, Κάρολος Π. επειδή είχε δει μια φορά στην προεφηβεία του, να περνάνε αντάρτες έξω από το χωριό του, μας κατσικώθηκε και υπογράφει ότι του σερβίρουν. Ό άλλος, ο Κώστας Στεφ. από που ξεκίνησε και που έφτασε; Η ιστορία θα τον θυμάται για το τέλος του και έχει μια θέση αντάξια των πράξεων και των λόγων του. Ο κύριος Νταλάρας προσπάθησε να εξαργυρώσει κουπόνια στην σύζυγο του, αυτή την ανεκδιήγητη ασήμαντη στην συμμορία του ΓΑΠ.
  Τέλος πράγματι μια μειοψηφία τον γιουχάρισε. Αναρωτήθηκε όμως κανείς πόσοι άλλοι θα ήθελαν κάνουν το ίδιο;
  «»Ο κόσμος αντιδρά ( όπως και στις δικές σας Συναυλίες ) όχι «κατά προαίρεσιν»,
  αλλά….. «κατά πάθος» .
  Και αυτό ΔΕΝ είναι ….» μέθη θηριωδίας» «»
  Εν πάση περιπτώσει, το θέμα είναι, από εδώ και πέρα τι κάνεις γιωργάκη!… για τα παλιά, άστα σε εμάς τους παλιούς να τα θυμόμαστε με νοσταλγία και για το σήμερα να εκφραζόμαστε ελεύθερα, όπου ο καθένας πρέπει να πάρει «αφιλοκερδώς» μια θέση.

 57. Σιγά ρε Νταλάρα! Σε ποιους δρόμους είσαι από μικρός; Σε έφαγε η φτώχια καημένε μου. Ενάντια σε κάποιες «θηριωδίες» και κάποιες «τρομοκρατίες» τραγούδαγες και σου βγήκαν τα λεφτά απ’ τα μπατζάκια. Αμ δεν ξέρεις τι θα πει να είσαι πράγματι από μικρός στους δρόμους και μιλάς. Είμαι στους δρόμους σημαίνει μειράζομαι και τη μπουκιά μου. Δε μας λες, εσύ και η κα βουλευτής, από όλη αυτή την περιουσία τι μειραστήκατε για να μην χρειάζεται να ανέχεστε όσα δηλώνεις ότι δεν «ανέχεσαι»; Με γεμάτες τσέπες ναι έχετε το δικαίωμα να δηλώνετε ότι «δεν ανέχεστε»…

 58. προς giorgos K. Τι έγινε ρε φίλε, τη πέφτουν στο dalara και αδιαφορείς;
  Απάντησε τους γρήγορα. Βάλτους στη θέση τους, τους θρασείς.

 59. ..αν και δεν ειμαι φανατικος Νταλαρικος, μου αρεσει η φωνη του και ημουσικη του.
  Ειναι αληθεια ομως,οτι τα λεει όλα ο Χρ.Νικολοπουλος στο Google αν χτυπήσετε /
  Χρηστος Νικολοπουλος-αδεξια μαμή,παιδια…Ogdoo.gr /

 60. μπραβο Σταθη Αν. . Ετσι ειναι, καταπληκτικά τα λόγια του ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ευτυχως που στην απολυτη πολιτιστικη και…διασκεδαστική μιζερια μας υπάρχει και ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ .Μακαρι να
  υπηρχαν σαν αυτον άλλοι 2-3 ακόμη.Να δω οταν αποσυρθεί ,ποια τσουτσέκια με τΙ φωνή και τι γνώση
  θα συνεχίσουν αυτή την κληρονομιά . Καποιοι που τον ειρωνεύονται ή τον βριζουνε σήμερα λόγω εμπαθειας ή κακεντρέχειας και συμπλέγματα κατωτερότητας,κάποτε θα καταλάβουνε το ΜΕΓΑ λάθος τους

 61. τι ..αλλο να προσθέσω . Μόνο στον πιο πανω φίλο ΚΩΣΤΑ, νατου πω οτι πρέπει να… μοιράσει
  τα λεφτα που εβγαλε ο ΝΤ. υστερα απο 42 χρονια δουλειας,15 εκκατομ.δισκους,200 διεθνεις συναυλιες ,εκατονταδες μουσικες σκηνές ,α! και απο τις 100 περιπου ΔΩΡΕΑΝ συναυλιες για φιλανθρωπικούς και όχι μόνον σκοπούς,να δώσει και τον …αναλογούντα φόρο!!! ήμαρον ρε Κώστα!

 62. Στάθης Αν., giorgos + και λοιπούς θαυμαστές dalara…..
  Μάγκες μην στηρίζεστε στις μαρτυρίες, τις δηλώσεις και τα καλά λόγια των καλλιτεχνών.
  Σε λίγο καιρό οι σημερινοί φίλοι και συνεργάτες, γίνονται θανάσιμοι εχθροί.
  Θυμηθείτε πως κατέληξε η φιλία Νικολόπουλου – Καζαντζίδη και τόσες άλλες….
  Και μια συμβουλή από έναν μάλλον παλαιότερο σας. Ακούτε τη μουσική που σας αρέσει,
  τον αγαπημένο τραγουδιστή ή συνθέτη αλλά μην στοιχηματίζετε για τον χαρακτήρα του.
  Τίποτα πιο ματαιόδοξο και ασταθές από τον καλλιτέχνη, μικρό ή μεγάλο…..
  Καλή χρονιά.

 63. Τυχαία μπήκα στο χώρο αυτό και επιθυμώ κι εγώ να απλώσω μερικές σκέψεις μου. Δεκάδες φορές φέραμε το Γιώργο Νταλάρα στη Γερμανία, με και χωρίς τον Μέγα Μίκη Θεοδωράκη, και οι αίθουσες των συναυλιών πήγαιναν να …σπάσουν από τους Έλληνες/Ελληνίδες μετανάστες! Ατόφια χαρά και περηφάνεια μας έφερνε κάθε φορά από την αγαπημένη και μακρινή τότε Πατρίδα, τι νωπές ακόμα οι μνήμες μέσα μας. Ως γιος Σμυρνιού έκανα το παν να βρω, να γοράσω το: » Η Σμύρνη μάνα καίγεται «… Βρίσκεται κι αυτή η επιτυχία του, σαράντα κάπου χρόνια τώρα, στη Δισκοθήκη μου και συχνά πυκνά την ακούω και μελαγχολώ για το κατρακύλισμα τού Ελληνισμού, που και στις μέρες μας συνεχίζεται!! «Τάχα η θέλησή σου/μας λίγη, τάχα ο πόνος σου/μας μεγάλος»?? Εμείς στη Γερμανία κρατάμε μόνο τα καλά από την Ελλάδα μας και ο Γιώργος Νταλάρος είναι ο κατ΄εξοχήν δικό μας άνθρωπος και τραγουδιστής και μαζί με τον αείμνηστο Στέλιο Καζαντζίδη συντροφεύουν τη μοναξιά μας στην ξένη γη. Και κάτι ακόμα προς τους συμπατριπωτες: Χρίστος Δεαβίλλας, Ελισάβετ Σπαρτιώτη, Σωτηροπούλου Βασιλική: » …και πάντα θα ζηλεύει κεραμυδάς κεραμηδά, εργάτης τον εργάτη, τραγουδιστής τραγουδιστή, ζητιάνος το ζητιάνο» !!! Αυτός ήταν ανέκαθεν ο άνθρωπος, οι εξαιρέσεις ελάχιστες.

 64. …φίλε Τολη,εισαι και συ ενας απο τα εκκατομύρια φιλων της φωνής του μεγαλύτερου-εν ζωη-Ελληνα τραγουδιστη,και λεω εκατομμύρια γιατι έχει φιλους-θαυμαστες απο καμμιά 50ρια χωρες του κόσμου που αγάπησαν την Ελλάδα απο τη φωνήτου και τη μουσική του.Αυριο -αλλοίμονο-ως ¨»Νταλαρόφιλος»
  θα παω στην συναυλία του Μεγάρου Μ.με την Ισραηλινή Νόα.Φυσικά…sold out! και να ξέρεις εχουν ερθει δεκαδες ξενοι απο την Ευρωπη όπως…δεκάδες φορές! Μες την κατηφεια και την θλίψη που περνα η χώρα μας,η φωνή του Ντ ειναι ..βαλσαμο!!!.

 65. «Σε ρηχα νερα βουλιαααζωωω . . »

  Δεν θα μπορουσε ποτε ενας τοσο «ωραιος» ανθρωπος,
  που μας χαριζει ζωη και ζεστασια στις καρδιες μας τοσα χρονια,
  να ηθελε να πικρανει εκατομυρια απο εμας
  ακομη και αν το επεδιωκε!

 66. ..για τον POLARIS.πραγματι ,αυτος και …άλλος ενας[1] εξω απο την…Λαρισσα ειναι που
  πιστευουν οτι ο Νταλάρας εχει ξυλινη φωνή!! Ειναι όντως….πολλοί!

 67. «Δεν ανέχομαι τη θηριωδία και τη «δημοκρατική» τρομοκρατία»!

  Κύριε Νταλάρα, όχι πως θα διαβάσετε τα σχόλια (σας ενδιαφέρει ΜΟΝΟ να πείτε την άποψή σας), αλλά πρέπει να σας πω τα εξής: η μνήμη λειτουργεί επιλεκτικά, έλεγε ο Άντλερ. Το ίδιο ισχύει και για την οπτική γωνία υπό την οποία βλέπουν οι άνθρωποι τα πράγματα. Εσείς, π.χ. βλέπετε σε αυτά που σας έκαναν «θηριωδία και τη «δημοκρατική» τρομοκρατία». Δε βλέπετε, προφανώς, τη «θηριωδία και τη «δημοκρατική» τρομοκρατία» της φτώχειας, της ανεργίας, των αυτοκτονιών, της λεηλασίας της χώρας, που επέβαλαν όσοι αποτελούσαν τις εκλεκτικές σας επιλογές (Σημίτης, Βενιζέλος, ο ξάδερφος Ραγκούσης κλπ) στα χρόνια της «ισχυρής Ελλάδας».
  Γι’ αυτούς και για τις πράξεις τους «μούγκα στη στρούγκα», που λένε και στο πεζοδρόμιο, όπου μεγάλωνες…

 68. Μας πονάει γιατί ένας τραγουδιστής που τραγούδια του ακόμη τα τραγουδάμε, μας πρόδωσε.
  Οι δικαιολογίες, περιττεύουν. Δεν είδα πουθενά το Νταλάρα να τραγουδάει στις πλατείες. Δεν τον είδα πουθενά να καταδικάζει τους τρομοκράτες που κυβερνάνε. Τον είδα να παντρεύεται έναν από αυτούς.
  Ο Νταλάρας που του κάνουμε την τιμή να ασχολούμαστε όλοι εμείς μαζί του, θέλει να συνεχίσουμε να τον λατρεύουμε σα Θεό. Δεν είναι Θεός, είναι μια περίπτωση τραγουδιστή που πούλησε πολύ ακριβά το ταλέντο του. Και που πολύ λίγο τον απασχολεί η Οδύσσεια του συμπολίτη του. Αυτή είναι η αλήθεια. Οφείλει να την κατανοήσει και να την αποδεχθεί. Και πια να τραγουδάει για το συνάφι του, και να μας αφήσει στο χάλι μας, στην κόλαση που το συνάφι του κάθε μέρα μας επιβάλλει.

 69. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι προσπαθείτε σε όλη σας την καριέρα να προβληθείτε αν και η φωνή σας δε λέει να ξεκκολήσει από τα πρίμα, εσείς όμως επιμένετε. Καλά τα περισσότερα τραγούδια σας, δε λέω, αλλά δεν φτάνει αυτό μόνο, τα χαλάει η φωνή και η επιμονή σας να είστε πάντα στην επιφάνεια. Με εκτίμιση Αντώνης.

 70. ο Γ.Ν. δεν ήθελε να γίνει Καζαντζίδης, ήθελε να τον ξεπεράσει και πήρε μια απάντηση από το Στέλιο. Αλλά πάλι δεν κάθισε καλά. Μην τρελαθούμε εμείς που τον ξέρουμε από πιτσιρικά ………….

 71. φιλε ΑΝΤΩΝΗ,τι να πουμε και μεις οταν ειμαστε ανενημέρωτοι ή εμπαθεις,για τον σπουδαιοτερο -εν ζωη τραγουδιστη,οταν εχουν μιλησει γιαυτον ογκολιθοι της μουσικής, της τεχνης.Ακόμη και ο μεγάλος Καζαντζίδης που ξέρουμε όλοι τι εμμονές ειχε,τι συνδρομο καταδίωξης,και τι αυταρέσκεια,ειχε πει στο δωματιο του νοσοκομείου -μπροστα στον Ντ.που τον επισκεφθηκε και σε δημοσιογράφους,[σε στιγμη αυτογνωσίας,και αν θες δικαιοσυνης] οτι»αν υπηρχαν σαν εμενα και τον Ντ.αλλοι δυο,τοτε θα ήταν αλλοιως το ελλην.τραγουδι! ]-βλ.τυπο της εποχης,και ogdoo.gr-.Οσο για την φωνή του να μην το σχολιάσω.Για την …επιμονήτου στο παλκο,δεν το επιδιωξε.Τον έβαλαν με το…ζορι οι εκκατομυρια θαυμαστες του.Δεκκατέσσερα[14!]εκκατ.δισκοι.Χιλιες[1000!]εθνικες και διεθνεις συναυλιες,sold out παντου! Αναγνώριση και υπόκλιση απο τους ομοτεχνους του και όχι μονο.Αν μιλήσουμε και για την σταση ζωης του και το θάρρος της γνωμης που ποτε δεν εκρυβετο,αστο! Εχουν να το λένε ολοι εκτος απο τον… Λαζοπουλο γιατι… καταδικαστηκε ο φιλος του Πανουσης!Αλλα οταν εισαι ΠΡΩΤΟΣ 40 χρονια και ΔΕΝ εχεις τρελλαθει απο την δοξα και το χρημα,έχεις βοηθήσει καμμια 100στη αξιους καλλιτέχνες να αναδειχθουν[κατ ομολογία των ιδιων!] φυσικο ειναι να υπαρχει-Ελληνες….είμαστε-μια μερίδα που την διακατέχει ζήλεια,αγνοια,ημημάθεια,κομπλεξ,μισος,κ.α. Φρίκη!!!!

 72. Νομιζω οτι ο Γιωργος εχασε πολλα από την ενασχοληση της γυναικας του με την πολιτική και μαλιστα σε υπουργική θεση μιας ας το πως ευγενικά οχι τοσο επιτυχημένης κυβερνησης. Ο ιδιος δεν θυμαμαι να εκανε το παραμικρό ειτε για να προκαλεσει, ειτε ακομα και να υπερασπιστει την εν λόγω κυβέρνηση. Για μενα δεν φερει ευθυνη για τις πραξεις της γυναικας του. Κατανοητο οτι δεν μπορουσε η δεν ηθελε να την καταδικασει δημοσια, αλλα επίσης κατανοητό για καποιους που ισως ειχαν μεγαλυτερες απαιτησεις από εναν τεραστιο καλλιτεχνη να αισθάνονται προδωμένοι, χωρίς να εχουν δικιο. Και φυσικά οι αντιδρασεις καφριλας δεν οφειλονται μονο σε πικρια, αλλα ειναι ενα μειγμα ηλιθιοτητας, φθόνου και προσπαθειας να γκρεμιστουν ανθρωποι που πραγματικά αξιζουν για να παιξουν μπαλλα τα μηδενικά. Οπως ειχε γίνει και με τον Πανουση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here