Είπαν «μ….α» δημοσιογράφο του Spiegel επειδή ζήτησε απόδειξη

4
49

Απάντηση στα…»γαλλικά» πήρε ο ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού Spiegel, όταν κάνοντας διακοπές στην Ελλάδα, τόλμησε να…ζητήσει αποδείξεις για ό,τι πλήρωνε!

Ο δημοσιογράφος που είναι Έλληνας περιγράφει σε άρθρο του τις περιπέτειες που έζησε κυνηγώντας αποδείξεις.

Ποιες ήταν αυτές; Όταν ζήτησε απόδειξη για το σπίτι που νοίκιασε η σπιτονοικοκυρά αρχικά τον ρώτησε αν «θέλει πραγματικά απόδειξη», με ύφος δυσφορίας, και την συνέχεια τον ρώτησε… «γιατί;»!

Διαφορετική ήταν η αντίδραση που συνάντησε όταν πήγε με φίλους του για rafting σε κάποιο ποτάμι και πλήρωσε 20 ευρώ. Όταν ζήτησε απόδειξη οι υπεύθυνοι της επιχείρισης αρχικά νόμισαν ότι πάει να τους προστατέψει από κάποιο έλεγχο της εφορίας και τον… συμβούλευσαν: «Εντάξει, άκου, αν μας πιάσουν, απλώς πες ότι σου έδωσα απόδειξη, αλλά κάπου σου έπεσε» .

Χρειάστηκε να επιμείνει για να πάρει μία κακογραμμένη και τσαλακωμένη απόδειξη για 10 ευρώ…

Στο άρθρο του ο δημοσιογράφος καταλήγει ότι όλοι οι φίλοι του με τους οποίους το συζήτησε, συμφωνούν ότι είναι σωστό να ζητάς αποδείξεις, «αλλά πρέπει να είσαι διεκδικητικός, να ρισκάρεις να χαλάσεις τις διακοπές σου»…

Ελλάς το μεγαλείο σου…

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σόρυ παιδιά αλλά μάπα το καρπούζι. Δέχομαι πως εγώ δεν κάνω διακοπές σε γκλάμουρ και μουράτα μέρη, αλλά στην ηπειρωτική Ελλάδα όπου ξεκαλοκαιριάζω, παντού αποδειξούλα έπαιρνα. Ως και για την εφημεριδούλα. Όταν δε έκαναν τον Αλέκο, αρκούσε μόνο να σταθώ, να περιμένω και να τους χαμογελάσω. Δεν τους έκανα κήρυγμα μπας και καταφέρω να με βρίσουνε. Εκτός κι αν στη Μύκονο τους δέρνουν κιόλας τους τουρίστες. Τι να πώ, αυτοί είναι πιο κίτρινοι κι από τη Sun…

  2. Μπορώ να πω ότι σχεδον παντου μου εφερναν απόδειξη. Τι να πώ ισως φταίει το αγριοπό ύφος μου, όμως υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι που προσπαθούν να την αποφύγουν. Περοσότερο συνάντησα το πρόβλημα σε Γιατρούς.

  3. To 70% από καφέ,φούρνους,ψιλικά,κουρεία,σουβλατζιδικα,ταβέρνες,περίπτερα κλπ μαγαζιά καθημερινότητας δεν δίνει απόδειξη- αυτή είναι η εμπειρίας μου η καλοκαιρινή, που κράτησε …3,5 μήνες (για ειδικούς λόγους)….Το ίδιο ποσοστό πάνω κάτω μου είπαν και γνωστοί μου….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here