Ειρηνοδικείο «κούρεψε» κατά 58% το χρέος δανειολήπτριας

0
8

 

 Κούρεμα της τάξης του 58% στο χρέος μιας υπερχρεωμένης δανειολήπτριας από το Λασίθι αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Νεαπόλεως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης», με  απόφαση του Ειρηνοδικείου της Νεαπόλεως Λασιθίου το χρέος μιας δανειολήπτριας από το Λασίθι το οποίο ανερχόταν σε 57.742,00 ευρώ θα κουρευτεί κατά 58%.

Πρόκειται για δανειολήπτρια με μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών της, σε τρεις τράπεζες και τον ΟΑΕΔ.

Το μηνιαίο εισόδημά της είναι 932,33 ευρώ από την εργασία της ως ξεναγός και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της μία κατοικία, επιφάνειας 77,87 τμ.

Το Ειρηνοδικείο της Νεαπόλεως Λασιθίου, παρά τις ενστάσεις των πιστωτριών Τραπεζών, αποφάσισε ότι:

• Δέχεται την αίτηση της αιτούσας,
• Ρυθμίζει τα χρέη της δανειολήπτριας , με καταβολές επί τετραετία (24) μήνες, απευθείας στις μετέχουσες πιστώτριες, με καταβολή μηνιαίας δόσης 200 ευρώ, κατά αντιστοιχία στην κάθε μια.
• Εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία,
• Χορηγεί, 4ετή περίοδο χάριτος
• Επιβάλλει, στην δανειολήπτρια, για την διάσωση της κατοικίας της, την καταβολή μηνιαίας δόσης 113,65 ευρώ, για 120 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μετά την πάροδο της τετραετίας
• Κουρεύει το χρέος της δανειολήπτριας, συνολικά ,κατά 58%

Έτσι η εν λόγω δανειολήπτρια, μέσα στην επόμενη τετραετία καλείται να καταβάλλει προς όλους τους πιστωτές της μόνο το ποσό των 9.600 ευρώ. Για την διάσωση της μοναδικής της κατοικίας , καλείται να καταβάλλει , το ποσό των 13.680 ευρώ σε χρονικό διάστημα 10 ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here