Ειρωνείες και αυστηρά μηνύματα στο Eurogroup

0
4

Mε αυστηρά μηνύματα και ειρωνείες προσήλθαν στη συνεδρίαση  του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας ο Σόιμπλε και ο Ντάισελμπλουμ.

Από την πλευρά του ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών έφτασε χωρίς όμως να κάνει κάποια δήλωση.

 

Με το καλημέρα οΓερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε τη θέση του όσον αναφορικά τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση: «Να πάτε να δείτε την ωραία Ρίγα, γιατί αποτέλεσμα σήμερα εδώ δεν πρόκειται να δείτε», εννοώντας σαφώς ότι δεν πρόκειται να υπάρξει σήμερα συμφωνία για την Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι θα σημειωθεί σήμερα «αποφασιστική πρόοδος» για το θέμα της Ελλάδας, αλλά επεσήμανε ότι πρώτα θέλει να δει την αναφορά των Θεσμών.

 

Είναι ζήτημα επείγουσας ανάγκης για όλους μας να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά περισσότερο για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σήμερα από τη Ρίγα της Λετονίας, προσερχόμενος στο άτυπο Eurogroup.

«Ελπίζω να έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος», ανέφερε και πρόσθεσε: «Τον τελευταίο καιρό μαθαίνω θετικά νέα, αλλά θέλω σήμερα να ακούσω περισσότερα».

Συνεχίζοντας, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι είναι ζήτημα επείγουσας ανάγκης για όλους να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν πριν το Eurogroup λάβει αποφάσεις. Πρόσθεσε ότι έχει συνομιλήσει με εκπροσώπους των θεσμών στην Αθήνα, καθώς και με την ελληνική πλευρά και διαπιστώνει ότι υπάρχει «μεγάλη αποφασιστικότητα για επίτευξη συμφωνίας».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι πλησιάζουμε στην προθεσμία που όρισε το Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, για τα τέλη Απριλίου, ο Γ. Ντάισελμπλουμ εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας: «Η προθεσμία για το τέλος του Απριλίου δεν έχει ακόμα λήξει».

 

Το κλίμα μέχρι στιγμής στο Eurogroup δεν είναι και το καλύτερο με τις δηλώσεις των προσερχομένων να προδίδουν τη διάθεση πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Σαπέν: To ελληνικό ζήτημα  γίνεται όλο και πιο περίπλοκο

Ντομπρόβσκις: Χρειάζεται και άλλη πρόοδος για το ελληνικό ζήτημα

Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει χρόνος για κουβεντούλα

Μοσκοβισί: Η κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει τους ρυθμούς της

Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Δεν προβλέπεται έξοδος από την ευρωζώνη, αλλά μόνο από την ΕΕ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here