Εισαγγελέας για «εμπόριο ελπίδας» στους πρόσφυγες

0
6

 

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά διέταξε σήμερα η Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις σε βάρος προσφύγων.

Αφορμή στάθηκαν τα εκτενή ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία έχει αναπτυχθεί, από γραφεία τουρισμού, στην περιοχή πλησίον του λιμανιού του Πειραιά, παράνομη δραστηριότητα εκμετάλλευσης προσφύγων, αναφορικά με τη μεταφορά, κυρίως, προς τον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης, με λεωφορεία.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέρεται και αξιόποινη συνέργεια αστυνομικών οργάνων. Θυμίζουμε, ότι την Τρίτη γυναίκα πρόσφυγας που έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά κατήγγειλε μιλώντας στην κάμερα του Mega ότι κατέβαλε σε τουριστικό γραφείο της Μυτιλήνης 150 ευρώ για εκείνη και άλλους δύο ανθρώπους, προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ειδομένη.

Το πρακτορείο της υποσχέθηκε ότι θα την περιμένει ένα άτομο στο λιμάνι του Πειραιά, για να την οδηγήσει μαζί με τα άλλα 2 μέλη της οικογένειας της στα σύνορα, κάτι που δεν συνέβη πότε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here