Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Πολάκη για περιστατικό που συνέβη το 2011

0
9

 

Έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο πρώην δήμαρχος Σφακίων, νυν βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης έχει τελέσει, μαζί με άλλους πολίτες, τα αδικήματα της στάσης από κοινού, της παράνομης βίας από κοινού, του απόπλου πλοίου άνευ ελέγχου της Λιμενικής Αρχής και της διατάραξης της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας, διενεργεί η Εισαγγελία Χανίων.

Αυτό επισημαίνεται σε έγγραφο που φέρει την υπογραφή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, Αθανάσιου Γαλήνα και εστάλη ήδη προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Την ύπαρξη της εισαγγελικής παραγγελίας γνωστοποίησε την Τρίτη ο ίδιος ο κ. Πολάκης με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στην συνέχεια εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι τη Δευτέρα ενημερώθηκε πως διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Χανίων αίτημα για την άρση ασυλίας του, λόγω «πρόκλησης σε εξέγερση, στάση, κ.λ.π».

«Πρόκειται για την ιστορία του απεγκλωβισμού 650 τουριστών στην έξοδο του Φαραγγιού της Σαμαριάς λόγω της αιφνίδιας και αδικαιολόγητης απαγόρευσης στις 6 Σεπτεμβρίου 2011 του απόπλου 80 πλοίων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τους οδηγήσαμε με ασφάλεια στο λιμένα της Χώρας Σφακίων, εγώ ως δήμαρχος, μαζί με τους κατοίκους της Αγ. Ρούμελης και εκπροσώπους της εταιρίας. Υπερβαίνοντας κατ΄ ανάγκη τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και γλυτώνοντας τους τουρίστες από απρόβλεπτες συνέπειες. Είναι τυχαία η επιλογή και ο χρόνος για την ανάδειξη της όλης υπόθεσης;», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here