Εισαγγελική έρευνα για «κόκκινα» δάνεια που έγιναν εμβάσματα

0
5

 

Eπιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, που την τελευταία επταετία έλαβαν δάνεια άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ και τα οποία μετέτρεψαν, εν μέρει ή στο σύνολο τους, σε εμβάσματα προς το εξωτερικό, αναζητά ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Ιωάννης Δραγάτσης.

Αρκετά από τα δάνεια αυτά, μάλιστα, δεν εξυπηρετούνται σήμερα, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις τράπεζες.

Ο οικονομικός εισαγγελέας καλεί τα πιστωτικά ιδρύματα, εντός πέντε ημερών, να του αποστείλουν λίστες με όλους όσοι (νομικά και φυσικά πρόσωπα) έλαβαν δάνεια κατά την κρίσιμη περίοδο και, παράλληλα, εμφανίζονται να έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.

Τα στοιχεία που θα του αποσταλούν θα τα συγκρίνει με τις λίστες που έχει λάβει από την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η επιστολή από το Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Ιωάννη Δραγάτση προς τις τράπεζες παραγγέλλει:

«Καλείστε να επισυνάψετε σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή αρχείο των δανειοληπτών σας φυσικών ή νομικών προσώπων που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις από το 2009 έως και σήμερα και με ελάχιστο ποσό 30 εκατ ευρώ. Στο αρχείο να αναγράφονται όλα τα ποσά που έχουν καταβληθεί από τους οφειλέτες καθώς και τους νόμιμους εκπροσώπους αν πρόκειται για εταιρίες κατά την περίοδο των πληρωμών αλλά και την τρέχουσα περίοδο. Οι τράπεζες καλείστε εντός 5 ημερών να παράσχετε όλα τα στοιχεία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here