Εισαγγελική έρευνα για τον ρόλο του Θωμόπουλου στην Τράπεζα Πειραιώς

0
4

 

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε η εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Ράικου με αφορμή καταγγελίες και δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε οργανωμένο σχέδιο από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, Ανθ. Θωμόπουλο ότι δεν διασφάλισε τα συμφέροντα της Τράπεζας.

Οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Αντ. Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης που ανέλαβαν τη διερεύνηση των καταγγελιών θα εξετάσουν, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, εάν, μεταξύ άλλων, διαπράχθηκε το αδίκημα της απόπειρας απιστίας και εάν εθίγησαν τα συμφέροντα της Τράπεζας, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την επιβίωση της, σύμφωνα με το enikos.gr.

Οι καταγγελίες

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή δημοσιεύματα και καταγγελίες, βάσει των όποιον ο κ. Θωμόπουλος, όταν είχε το τιμόνι της Τράπεζας Πειραιώς, ανέλαβε στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησής της, την εξεύρεση κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Ενώ διαβεβαίωσε ότι είχε βρει τα κεφάλαια αυτά, διαπιστώθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί.

Τα στελέχη της Τράπεζας το αντιλήφθηκαν λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία της ανακεφαλαιοποίησης και γι’ αυτό το λόγο υπήρξε άμεση κινητοποίησή τους για να εξευρεθούν τα κεφαλαία και να επιλυθεί το πρόβλημα, χωρίς να κινδυνεύσει η επιβίωση της Τράπεζας πριν εκπνεύσουν οι προθεσμίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here