Εισαγγελική παρέμβαση για αναρτήσεις του Τζήμερου στο Facebook

0
3

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, με αφορμή αναρτήσεις στο Facebook που αποδίδονται στον Θάνο Τζήμερο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η έρευνα αφορά το αδίκημα της διέγερσης πολιτών σε βιαιοπραγίες ή διχόνοια. Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν αναρτήσεις με τις οποίες οι πολίτες καλούνται σε ανατροπή και εισβολή στο Μέγαρο Μαξίμου, αν η κυβέρνηση δεν υπογράψει συμφωνία με τους δανειστές και η χώρα βρεθεί εκτός ευρώ.

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε και θα ερευνηθεί περιλαμβάνεται συγκεκριμένα και το εξής απόσπασμα με φερόμενο ως συγγραφέα τον Θ. Τζήμερο: «Γι’ αυτό δεν πρόκειται να αφήσουμε τους εγκληματίες να χρεοκοπήσουν οριστικά τη χώρα. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή 8:30 το πρωί, που θα καταθέσουν την τελευταία τους πρόταση. Αν μάθουμε ότι είναι ακόμα μια απάτη, κατεβαίνουμε στον δρόμο (θα ειδοποιηθείτε για το πού και ποια ώρα), μπαίνουμε στο Μαξίμου, στα Υπουργεία της Εθνικής Μειοδοσίας και τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές. Το αστείο παρατράβηξε. Δεν θα ζήσουν τα παιδιά μας σε σοβιετικό καθεστώς για να διατηρούν οι σταλινοφασίστες τις φαντασιώσεις τους και οι πελάτες τις αργομισθίες. Παρασκευή πρωί ή υπογράφουν ή ξηλώνονται».

Την έρευνα θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Εφετών Π. Καψιμάλης με εντολή να διαπιστώσει αν και από ποια πρόσωπα προκύπτει η τέλεση αξιόποινων πράξεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here