ΕΙΤΗΣΕΕ: Το συμφέρον εκατομμυρίων Ελλήνων απαιτεί άμεση αποκατάσταση της ροής πληροφόρησης

0
11

Καταλύθηκε για ένα ολόκληρο πενθήμερο η δυνατότητα ενημέρωσης του ελληνικού λαού σε μια τόσο κρίσιμη για τον τόπο περίοδο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ). Διερωτάται πόσο επώδυνη είναι πράγματι για τους υπαίτιους της ανατροπής του ασφαλιστικού η συγκεκριμένη απεργία, η οποία οδηγεί σε παντελή  σιωπή για τα τεκτενόμενα; Τέλος ζητά να αποκαταστθεί άμεσα η ροή της πληροφόρησης καθώς αυτή την περίοδο λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν εκατομμύρια πολίτες .

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ σχετικά με τις απεργίες που κήρυξαν ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΗΜ στα ΜΜΕ έχει ως εξής:

 «Με δύο συνεχόμενες απεργίες που κήρυξαν οι δευτεροβάθμιες ενώσεις (ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΗΜ) σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, δημόσια και ιδιωτικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, διεκδικείται η αποτροπή της κατάργησης των παγίων ρυθμίσεων για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων (σύνταξη, επικούρηση, υγειονομικά).AdTech Ad

Η απειλή κατά των ρυθμίσεων αυτών περιέχεται στις διατάξεις του λεγόμενου συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Οι δύο συνεχόμενες απεργίες αφορούν συνολικό διάστημα 5 ημερών (48/ωρη και 72/ωρη). Αυτό σημαίνει ότι για ένα ολόκληρο πενθήμερο καταλύεται η δυνατότητα ενημέρωσης του ελληνικού λαού για οποιοδήποτε θέμα από οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης.

Ούτε ενημέρωση ούτε σχόλια από τους δημοσιογράφους προς την κοινή γνώμη.

Άραγε, πόσο επώδυνη είναι για τους υπαίτιους της ανατροπής της ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων στα ΜΜΕ η κήρυξη απεργίας εναντίον της νομοθετικής πρωτοβουλίας με την απειλή της παντελούς σιωπής;

Η ΕΙΤΗΣΕΕ επισημαίνει την ανάγκη να αποκατασταθεί άμεσα η ροή της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, ειδικά στην περίοδο αυτή, που βρίσκεται σε εξέλιξη η λήψη σημαντικών αποφάσεων που αφορούν το μέλλον εκατομμυρίων πολιτών.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here