ΕΙΤΗΣΕΕ: Έχασε τη «μάχη» των τηλεοπτικών αδειών στην Κομισιόν

0
3

 

Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε στην Κομισιόν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς, κρίθηκε πως δεν τίθεται ζήτημα παραβίασης της κοινοτικής νομοθεσίας με την παράκαμψη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών. Οπότε το επιχείρημα της Ένωσης Ιδιοκτητών δεν έγινε δεκτό από τις Βρυξέλλες.

Αντίθετα, ανοιχτό παραμένει για την Κομισιόν το θέμα της ανεξαρτησίας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και των παρεμβάσεων του αρμόδιου υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και της διάταξης για τη δημιουργία ξεχωριστού παρόχου δικτύου ψηφιακής τηλεόρασης της ΕΡΤ.

Οι απαντήσεις της Κομισιόν δίνονται έναν μήνα πριν από την κατάθεση των αιτήσεων για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και ενώ έχει δημοσιοποιηθεί και στα διεθνή Μέσα η σχετική προκήρυξη.

Η Κομισιόν συνεχίζει να έχει πρόβλημα με τις διατάξεις του νόμου 4339/2015, με τον οποίο η ΕΕΤΤ είναι υποχρεωμένη να αναφέρεται στον αρμόδιο υπουργό και ζητεί την επαναφορά της «ανεξαρτησίας» της ρυθμιστικής αρχής.

Σε ό,τι αφορά την ίδρυση και τη λειτουργία ξεχωριστής εταιρείας για την ψηφιακή της ΕΡΤ, η Κομισιόν θεωρεί ότι πρόκειται για άμεσα ελεγχόμενη κρατική εταιρεία και πως η ενέργεια αυτή παραβιάζει τον ανταγωνισμό με την Digea.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here