Έξαλλος ο Ερντογάν με τη Γερμανία: Του «έκοψαν» ομιλία στην Κολωνία

0
7

 

Ολομέτωπη επίθεση κατά της γερμανικής κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τσελίκ κατηγόρησε την Γερμανία πως παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες ελευθερίας του λόγου και τους δημοκρατικούς θεσμούς, με αφορμή την απόφαση ενός γερμανικού δικαστηρίου, με την οποία απαγορεύτηκε στον Τούρκο πρόεδρο να δώσει ομιλία στην Κολωνία μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο της καμπάνιας που πραγματοποιεί εναντίον όσων συμμετείχαν στο πραξικόπημα εναντίον του.

Μετά τις αιχμές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη στάση που τήρησε η Γερμανία κατά τη διάρκεια και μετά το πραξικόπημα, η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε από τις γερμανικές αρχές την έκδοση δικαστικών που κατέφυγαν στη Γερμανία μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος, όπως και να ελεγχθούν οι τοπικοί σύλλογοι Τούρκων μεταναστών, καθώς πίσω από αυτούς, όπως υποστηρίζει η τουρκική κυβέρνηση, βρίσκεται ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο δε εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, σχολίασε πως η απόφαση της Γερμανίας να απαγορεύσει την ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω βίντεο ήταν «απαράδεκτη» και πρόσθεσε πως ελπίζει η γερμανική κυβέρνηση να δώσει επαρκείς εξηγήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here