Εξηγήσεις για τη στάση της αστυνομίας στις συμπλοκές του Πειραιά ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

0
5

 

Αιχμές για τη στάση της αστυνομίας αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια της Παρασκευής στον Πειραιά.

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου κάνει λόγο για «συγκέντρωση μίσους» που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή και ζητά εξηγήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την στάση αστυνομικών δυνάμεων που παραπέμπει – όπως αναφέρει – σε προηγούμενες περιόδους αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΜΑΤ και ΧΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Σήμερα, τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον υπόδικο Ηλ. Κασιδιάρη, έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, όχι μακριά από τον τόπο δολοφονίας του Π. Φύσσα. Οι βιαιοπραγίες εναντίον πολιτών, δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης».

«Η καταδίκη τέτοιων φασιστικών ενεργειών είναι καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη. Να είναι βέβαιοι οι θιασώτες του νεοναζιστικού μορφώματος ότι η Δημοκρατία δεν τους φοβάται».

Για τη στάση της αστυνομίας σημειώνει:

«Επειδή η στάση των παριστάμενων αστυνομικών δυνάμεων παραπέμπει σε προηγούμενες περιόδους αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΜΑΤ και ΧΑ, αναμένουμε διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος και πειστικές απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Καμία στάση ανοχής δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή. Ο εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here