Εξοργισμένη η Μέρκελ με τις επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κολωνία

0
4

 

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ άσκησε πίεση στις γερμανικές αρχές ζητώντας τους να εξιχνιάσουν τι ακριβώς συνέβη κατά τις επιθέσεις εναντίον γυναικών που σημειώθηκαν στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Κολωνία είχε πει ότι οι δράστες έμοιαζαν να είναι «αραβικής ή βορειοαφρικανικής» καταγωγής. «Αυτό που συνέβη την Πρωτοχρονιά είναι εντελώς απαράδεκτο», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

«Το αίσθημα των γυναικών στα περιστατικά αυτά, ότι ήταν εντελώς ανυπεράσπιστες και στο έλεος των δραστών, είναι προσωπικά για μένα ανυπόφορο και έτσι είναι σημαντικό να έρθουν στο φως όλα όσα συνέβησαν«, πρόσθεσε. Η καγκελάριος είπε ότι θα εξετάσει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένης της αλλαγής της νομοθεσίας και της αύξησης του αριθμού των αστυνομικών.

«Πρέπει επίσης να συνεχίσουμε να μιλάμε για τη βάση της πολιτιστικής συνύπαρξής μας στη Γερμανία και αυτό που ο κόσμος δικαίως περιμένει είναι οι δράσεις να ακολουθήσουν τα λόγια«, δήλωσε.

Η Άνγκελα Μέρκελ πρόσθεσε πως χρειάζεται η συνεχής αναθεώρηση της πολιτικής που διέπει τις απελάσεις «ώστε να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στους ανθρώπους που δεν θέλουν να παραμείνουν μέσα στο νομικό μας πλαίσιο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here