Εκατόμβη νεκρών στο Πακιστάν από τον καύσωνα (Photos)

0
6
People cool themselves off with water in Karachi, Pakistan, Tuesday, June 23, 2015. A scorching heat wave across southern Pakistan's city of Karachi has killed more than 400 people, authorities said Tuesday, as morgues overflowed with the dead and overwhelmed hospitals struggled to aid those clinging to life. (AP Photo/Shakil Adil)

 

Ο καύσωνας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες το νότιο Πακιστάν και είναι ο χειρότερος εδώ και σχεδόν 35 χρόνια έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε από τα νοσοκομεία και τις τοπικές μη κυβερνητικές οργανώσεις.

kausonas_pakistan1

Οι περισσότεροι από τους θανάτους σημειώθηκαν στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με περίπου 20 εκατ. κατοίκους, όπου η θερμοκρασία άγγιξε τους 45 βαθμούς Κελσίου.

kauswnas_karachi

Ο καύσωνας πλήττει περισσότερο τους πιο φτωχούς από τους κατοίκους, κυρίως τους επαίτες και όσους εργάζονται στην ύπαιθρο.

Η κατάσταση μπορεί να βελτιώθηκε λίγο με την πτώση της θερμοκρασίας, όμως θύματα του καύσωνα συνεχίζουν να συρρέουν στα νοσοκομεία και σε άλλα κέντρα φροντίδας, τα οποία έχουν επιστρατεύσει φοιτητές της Ιατρικής που εργάζονται επιπλέον σε βάρδιες.

kausonas-pakistan3

Σε πολλά δημόσια νοσοκομεία πολίτες αφήνουν φορτία με παγωμένο νερό και άλλα εφόδια.

Τουλάχιστον 1.079 θάνατοι έχουν καταγραφεί από το περασμένο Σαββατοκύριακο στα κύρια νοσοκομεία του Καράτσι, σύμφωνα με καταμέτρηση που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης.

kausonas_pakistan2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here