Έκκληση Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για ευελιξία των δανειστών και συνολική λύση

0
4

 

Έκκληση προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εργαστούν για την εξεύρεση συνολικής συμβιβαστικής λύσης στο ελληνικό ζήτημα, ικανής να διασφαλίσει την ακεραιότητα της Ευρωζώνης και τη σωτηρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απηύθυνε ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα.

Η έκκληση γίνεται εν όψει της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Φρανκφούρτη και αύριο του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

«Πρέπει να κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να βρούμε αυτήν τη συμφωνία εντός των προσεχών ημερών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πιτέλα επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση «πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις μεταρρύθμισης που πρέπει να εφαρμοστούν».

«Καλούμε επίσης όλους τους διεθνείς πιστωτές, και ιδίως από το ΔΝΤ, να επιδείξουν ευελιξία στις απαιτήσεις τους», τονίζει ο Πιτέλα ζητώντας τους παράλληλα να τηρήσουν τις δέσμευσεις που ανέλαβαν το Νοέμβριο του 2012 για ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους το οποιο, οπως αναφερει, δεν ειναι βιώσιμο.

«Κανείς δεν επιτρέπεται να παίζει με τη φωτιά. Είναι το μέλλον της Ευρώπης, που είναι σε κίνδυνο» καταλήγει ο Ιταλός πρόεδρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here