Έκκληση να αναφέρεται όποιο εύρημα σχετίζεται με την ΜΗ370

0
2

 

Σε μια προπσάθεια να καθοδηγηθούν οι έρευνες προκειμένου να εντοπιστεί κάποια στιγμή η αγνοούμενη από το 2014 πτήση ΜΗ370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, οι αυστραλιανές Αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να συνεχίσουν να αναφέρουν όποιο εύρημα έχουν από το συγκεκριμένο Boeing.

Το Κέντρο Συντονισμού των ερευνών (JACC) για το αεροσκάφος MH370 της Malaysian Airlines ξηγεί τη διαδικασία εξέτασης ενός ευρήματος. Όταν υπάρχει αναφορά για ένα εύρημα, οι φωτογραφίες του εξετάζονται από τις μαλαισιανές Αρχές, σε συνεργασία με ειδικούς από την αρμόδια αρχή ασφάλειας μεταφορών της Αυστραλίας (ATSB) και την Boeing, την εταιρία κατασκευής του αεροσκάφους.

Αυτή η αρχική εξέταση μπορεί να αποκλείσει σχετικά γρήγορα αντικείμενα και κομμάτια που δεν ανήκουν σε κάποιο αεροσκάφος. Εάν το εύρημα διαπιστωθεί ότι προέρχεται από αεροσκάφος, η Μαλαισία διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση της χώρας στην οποία βρέθηκε αυτό προκειμένου να διασφαλιστεί η φύλαξη του αντικειμένου για να ακολουθήσει στη συνέχεια μια πιο λεπτομερής εξέταση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κατασκευή και η σύνθεση των αντικειμένων καθώς το γεγονός ότι υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες ή σημάνσεις έχουν επιτρέψει στις αρχές να καταλήξουν με βεβαιότητα ότι τα ευρήματα συνδέονται με τον συγκεκριμένο τύπου αεροσκάφους ή ακόμα και με ένα Boeing 777 της Malaysia Airlines. Αυτό με τη σειρά του επιτρέπει να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι το αντικείμενο είναι σχεδόν βέβαιο ότι προέρχεται από την πτήση MH370.

Σύμφωνα με το JACC, μέχρι στιγμής έχει ερευνηθεί μια θαλάσσια περιοχή έκτασης άνω των 110.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here