Έκλεισε αιφνιδιαστικά το ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν»

0
5

 

«Λουκέτο» μπήκε εντελώς ξαφνικά το μεσημέρι στο ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά, που μετρά 88 χρόνια ζωής.

Οι 120 εργαζόμενοι αιφνιδιάστηκαν, καθώς ουδείς τους είχε προιδεάσει για το παραμικρό, και πήραν εντολή να εγκαταλείψουν το κτίριο, μαζί με τους πελάτες.
Τον περασμένο Απρίλιο, λόγω χρεών του ιδιοκτήτη Χαράλαμπου Βάρδη, το ξενοδοχείο βγήκε σε πλειστηριασμό και άλλαξε ιδιοκτησία. Σήμερα, ο νέος ιδιοκτήτης έκανε ουσιαστικά έξωση στον κ. Βάρδη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τον Ιούνιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και δεύτερος πλειστηριασμός,  για την ακίνητη περιουσία του ξενοδοχείου.

Οι εργαζόμενοι, από το 2012 βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, και καταγγέλλουν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για την πώληση του κτιρίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η μέχρι πρότινος ιδιοκτήτρια εταιρία, Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδη ΑΕ, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το ξενοδοχείο διέκοψε οριστικά τη λειτουργία του και πως «η διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον νέο ιδιοκτήτη -από τα μέσα Μαΐου ο νέος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων είναι ο κ. Δουζόγλου-, ώστε να επιτευχθεί μία ομαλή μετάβαση από την προηγούμενη ιδιοκτησία στην νέα, και με μοναδικό στόχο την συνεχή, αδιάλειπτη και συνεπέστατη λειτουργία του».

Όπως τονίζεται, «παρά τις άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης, οι προσπάθειες αυτές δεν απέδωσαν και η σημερινή αιφνίδια απόφαση του νέου ιδιοκτήτη ήταν το εμβληματικό και ιστορικό ξενοδοχείο να διακόψει οριστικά την λειτουργία του την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στις 12μ.μ., όπως και έγινε».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here