«Έκλεισε» το θέμα Μπόλαρη κι οροθετικών ο ΣΥΡΙΖΑ

0
3

 

Κανένα θέμα δεν τίθεται για το Μάρκο Μπόλαρη απαντά το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή σχόλια και αντιδράσεις σχετικά με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τη στάση του όταν ήταν υφυπουργός Υγείας το 2012.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται χρακτηριστικά: «Με αφορμή αιτιάσεις που υπήρξαν για τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, θέλουμε να δηλώσουμε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται κανένα θέμα για τον Μ. Μπόλαρη».

Μετά την υπόθεση του Δημήτρη Καμμένου αντιδράσεις προκάλεσε και η υπουργοποίηση του Μάρκου Μπόλαρη, καθώς θεωρείται συνυπεύθυνος στη διαπόμπευση των οροθετικών το 2012 όταν ο ίδιος ήταν υφυπουργός Υγείας με υπουργό τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ χθες εξέφρασε την αντίθεση του στη συμμετοχή του Μάρκου Μπόλατρη στο κυβερνητικό σχήμα, στη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, συνδέει τον Μάρκο Μπόλαρη με την υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών το 2012 και αναφέρει ότι η υπουργοποίηση τόσο του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ όσο και του Δημήτρη Καμμένου «προσβάλει τα δικαιώματα, τις αξίες και τις πολιτικές αρχές» του κόμματος.

Έκπληξη για την αγανάκτηση του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την υπουργοποίησή του εξέφρασε ο Μάρκος Μπόλαρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 και λέγοντας ότι το 2012 δεν είχε ευθύνη ως υφυπουργός Υγείας για την υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών.

Σύμφωνα με τον κ. Μπόλαρη, ο υφυπουργός δεν είχε αρμοδιότητα για όσα έκανε ο υπουργός. «Επειδή, όμως, ο υπουργός πήρε μια απόφαση η οποία καταγγέλθηκε, κατά την άποψη αυτών που εξέδωσαν την ανακοίνωση ευθύνεται ο υφυπουργός», πρόσθεσε.

«Ούτε αρμοδιότητες είχα, ούτε καμία εμπλοκή στο θέμα και απορώ με πόση προχειρότητα μπορεί να χειριστεί κανείς ένα ζήτημα, το οποίο αφορά πραγματικά δικαιώματα και αυτών που είχαν εμπλακεί, αλλά και αυτών που καταγγέλλονται σήμερα με ανακρίβεια και αναλήθειες στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης», σημείωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να υποβάλει παραίτηση, είπε: «Δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνω κάτι, γιατί δεν έχω καμία εμπλοκή. Με αυτά τα θέματα έχει ασχοληθεί η δικαιοσύνη κ.λπ.. Καμία εμπλοκή πουθενά… Δεν θα κάνω απολύτως τίποτα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here