Εκλογές, όχι δημοψήφισμα, προτείνει στέλεχος του Λαφαζάνη

1
6

 

 Πρόωρες εκλογές και όχι δημοψήφισμα, σε περίπτωση που δεν υπάρξει τελικά συμφωνία με τους δανειστές, προτείνει ο βουλευτής του Σύριζα Στάθης Λεουτσάκος, που ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Δείχνει, με τον τρόπο αυτό, και πώς αντιλαμβάνεται την πορεία των εξελίξεων ο επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης μέσα στον Σύριζα, ο οποίος μόλις χθες πήρε πάνω από 35% στην κεντρική επιτροπή, εισηγούμενος ρήξη και επιστροφή στη δραχμή.

 Όπως είπε στα Παραπολιτικά FM ο Στάθης Λεουτσάκος: «Πρέπει να μιλήσουμε στον λαό, να δώσουμε την προσπάθεια που κάναμε, τα όρια του συμβιβασμού, τι μας ζητάνε και με την βούληση του ελληνικού λαού να προχωρήσουμε με ότι αυτό σημαίνει. Η Αριστερά δεν πρέπει να χάσει τη μεγάλη δυναμική του κυρίαρχου λαού, ο λαός πρέπει να πάρει απάνω του και να βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις. Δεν θέτω μόνο το θέμα του δημοψηφίσματος, η προσφυγή στο λαό μπορεί να έχει πολλές πλευρές -και εκλογές- άρα θα τα δούμε όλα συγκεκριμένα. Εγώ θα έγερνα περισσότερο στις εκλογές, γιατί μπορεί να δώσει στη συζήτηση και στην επιλογή μεγαλύτερη πληρότητα στο λαό».

Ερωτηθείς για την εκτίμηση του Αλέξη Μητρόπουλου ότι η συμφωνία δεν θα περάσει από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λεουτσάκος αρνήθηκε ότι κάτι τέτοιο ισχύει: «Δεν ξέρω από πού το συμπεραίνει, εγώ δεν μπορώ βιαστικά να συμπεράνω κάτι τέτοιο. Καταρχήν είναι να δούμε αν υπάρχει συμφωνία γιατί αυτά που ζητάνε μέχρι τώρα οι δανειστές, συνεχίζουν να ζητάνε ότι ζητούσαν και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και είχαν συμφωνήσει, αυτά ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν μπορούν να γίνουν άρα συνεχίζεται η συζήτηση σε ένα πλαίσιο. Σε ότι αφορά δηλώσεις ότι δεν υπάρχει καταστροφή, αυτό απαντάμε και προσπαθούμε να απαντήσουμε σε μια τρομοκρατία ιδιότυπη που καλλιεργείται ότι ή υποταγή ή καταστροφή. Και κατά τη δικιά μου γνώμη η μεγαλύτερη καταστροφή για ένα λαό είναι η υποταγή».

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και στη μικρασιατική καταστροφή οι συνεργάτες του Γούναρη με τα ίδια λαϊκίστικα επιχειρήματα παρέσυραν το λαό και σήμερα κλαίμε ακόμα για την εθνική καταστροφή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here