Εκνευρισμός Eρντογάν επειδή… δεν προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης!

0
8

Φανερά εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τις διάφορες αναφορές ότι το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης θα έπρεπε να πάει στην Άνκελα Μέρκελ για τη βοήθεια της στους πρόσφυγες.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε για ακόμη μία φορά ότι η χώρα του έχει κάνει πολύ περισσότερα για να αντιμετωπίσει τα δεινά των προσφύγων και άφησε αιχμές για το πώς δίνεται το βραβείο, κάνοντας λόγο για προκατειλημμένη διαδικασία επιλογής και για απονομή για «πολιτικούς λόγους».

«Ξέρεις πώς δίνονται τα βραβεία Νόμπελ. Με εντολές. Αυτό σημαίνει ότι δεν πειράζει αν το αξίζουν πραγματικά αυτοί που το παίρνουν ή όχι (…) Aρκεί να πει κάποιος ‘θα πάρουμε 30-40,000 πρόσφυγες’, και τότε είναι υποψήφιος για το Νόμπελ.

Φιλοξενούμε 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες αυτή τη στιγμή. Κανείς δεν νοιάζεται γι ‘αυτό, επειδή η απονομή του Νόμπελ είναι πολιτική», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Άγκυρα έχει δαπανήσει  8 δισεκατομμύρια δολάρια για να στεγάσει τους πρόσφυγες, ενώ οι άλλες χώρες έχουν συμβάλει δίνοντας 417 εκατομμύρια.

Να υπενθυμιστεί ότι το φετινό βραβείο απονεμήθηκε στο «Κουαρτέτο για την Τυνησία», για την ομαλή εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στη χώρα μετά τη λεγόμενη «επανάσταση των γιασεμιών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here