Έκπληκτος δηλώνει ο Σόιμπλε για την αισιοδοξία Τσίπρα

0
7

«Έκπληκτος» δηλώνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και Ελλήνων αξιωματούχων πως βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ARD, τόνισε πως δεν έχει υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

«Είναι ωραίο να ακούει κανείς όλα αυτά τα θετικά σχόλια να έρχονται από την Ελλάδα. Αλλά επί της ουσίας, δεν έχουμε προχωρήσει πολύ πιο κάτω στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους τρεις θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Για αυτό το λόγο εκπλήσσομαι από αυτά που λέγονται όλη την ώρα από την Αθήνα, συγκεκριμένα ότι είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία» πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σχολιάζοντας το θετικό κλίμα που εξέπεμψε η ελληνική κυβέρνηση, τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της για να φτάσουμε σε συμφωνία».

«Πρέπει πραγματικά να προσπαθήσουν περισσότερο για να καλύψουν το τελευταίο κενό» δήλωσε ο κύριος Ντάισελμπλουμ στο Reuters.

«Είναι περισσότερο αισιόδοξοι, όλο αυτό το διάστημα» πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Νωρίτερα, και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ερωτηθείς για το αν έχει ξεκινήσει η συγγραφή της συμφωνίας είπε με νόημα: «Θα το ξέρατε», προειδοποιώντας πως ο χρόνος της Ελλάδας εξαντλείται.

«Δεν υπάρχει πολύς χρόνος ακόμη. Σε κάποιο χρονικό σημείο, η συζήτηση πρέπει να μεταφερθεί σε ένα γραπτό κείμενο. Πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα του Reuters κάνει λόγο «για ευσεβείς πόθους» της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι έχει αρχίσει τη σύνταξη συμφωνίας με τους πιστωτές, που θα ανοίξει το δρόμο για την ενίσχυση της οικονομίας, αλλά οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι απέρριψαν γρήγορα τους ευσεβείς αυτούς πόθους» σημειώνει το δημοσίευμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here