Έκπληξη Γκάουκ για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις

1
16

Ο Γερμανός πρόεδρος Γιόακιμ Γκάουκ έκανε την υπέρβαση και μίλησε ανοιχτά για το ενδεχόμενο να καταβάλει η χώρα του πολεμικές αποζημιώσεις.

Σε συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung επισήμανε ότι οι σημερινοί Γερμανοί είναι απόγονοι των ναζί και υπογράμμισε ότι πρέπει να εξεταστούν οι οι πιθανότητες καταβολής επανορθώσεων.

«Δεν είμαστε μονάχα πολίτες που ζουν στο σήμερα και στη σύγχρονη εποχή», είπε ο αρχηγός του γερμανικού κράτους. «Είμαστε, επίσης, απόγονοι εκείνων που άφησαν πίσω τους ένα μονοπάτι καταστροφής στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου— και στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων περιοχών, όπου επονείδιστα γνωρίζαμε λίγα σχετικά με αυτό το θέμα για τόσο μεγάλο διάστημα. Είναι το σωστό για μια χώρα, που έχει πλήρη επίγνωση της ιστορίας της όπως η δική μας, να εξετάζει τι πιθανότητες ενδεχομένως υπάρχουν για (την καταβολή) επανορθώσεων».

Ο Γιόακιμ Γκάουκ, όταν είχε έρθει στην Ελλάδα, είχε επισκεφτεί μαζί με τον Κάρολο Παπούλια, τους Λιγκιάδες Ιωαννίνων -εκεί όπου οι ναζί είχαν εκτελέσει 81 κατοίκους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ευτυχώς που έχει άντρες η Γερμανία να δέχονται τα λάθη τους k να θέλουν να τα διορθώσουν γιατί φαίνεται πως τα τελευταία χρονια κυβερνάται από γυναίκες.
    Όσο για τους δικούς μας δεν γνωρίζω εκεί στην συγγρού τα χάνεις με τους τραβεστί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here