Έκρηξη στον Σύριζα: Η Ζωή στο αντάρτικο – Ο θυμός Τσίπρα

0
7
Εντονότατα προβληματισμένος για τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τις επιθέσεις της εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και κατά του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη, που είναι πρόσωπο σεβαστό σε όλους μέσα στον Σύριζα.
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε ότι η πρόεδρος της Βουλής έχει βγει ανοικτά στο αντάρτικο και κατηγορεί την κυβέρνηση για αναξιοπιστία και υποχώρηση από τις «κόκκινες» γραμμές της, στο πιο κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Δραγασάκης υποχρεώθηκε να δημοσιοποιήσει στους βουλευτές και τα στελέχη της πολιτικής γραμματείας του Σύριζα το γεγονός ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να διαθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής, όπως έκαναν οι φορείς της γενικής κυβέρνησης.
Εκείνη δεν του απάντησε αμέσως, αλλά όταν πλέον είχε αποχωρήσει από την αίθουσα, αναφέροντας ότι το Κοινοβούλιο δεν είναι το ίδιο με τους φορείς και πως αν η κυβέρνηση αντιμετώπιζε πρόβλημα ρευστότητας και επιθυμούσε τα διαθέσιμα της Βουλής θα έπρεπε να ακολουθήσει διαφορετική οδό. Φρόντισε να προσθέσει, όμως, και σε αυτή την περίπτωση, πάλι «όχι» θα έλεγε.

Ενδεικτικό της εκρηκτικής ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί είναι ότι ο κ. Δραγασάκης, για πρώτη φορά, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει με νόημα ότι «το δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είναι εγχείρημα συνολικής ευθύνης» -θέτοντας έτσι προ των ευθυνών της και την πρόεδρο της Βουλής.

Διαβάστε τι είπε:

«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έπειτα από πρόσκληση του Γραμματέα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τις αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου ως προς τις τρέχουσες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.

Ο αντιπρόεδρος δεν επιθυμεί να προβεί σε κανένα σχόλιο σχετικά με ποικίλες διαρροές και δημοσιεύματα. Το δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είναι εγχείρημα συνολικής ευθύνης.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης είναι αναγκαία η στενή και δημιουργική συνεργασία της κυβέρνησης με τα όργανα του κόμματος και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Όλη η κυβέρνηση αποφασίζει και δρα συλλογικά με σκοπό τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here