«Έξυπνη αναδιαμόρφωση» του χρέους προτείνει ο Μοσκοβισί

0
8

Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί απέκλεισε με συνέντευξή του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung μια αναδιάρθρωση και ονομαστική απομείωση του ελληνικού χρέους, διευκρινίζοντας όμως, ότι μπορεί να συζητηθεί «ένα έξυπνο reprofiling».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων παρατήρησε ότι κανείς εκ των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup «δεν προτιμά μια απομείωση χρέους. Επομένως δεν μπορούμε να αναδιαρθρώσουμε ή να απομειώσουμε ονομαστικά τα ελληνικά χρέη. Όμως μπορούμε να συζητήσουμε για ένα έξυπνο reprofiling», δηλαδή ένα είδος αναδιαμόρφωσης του χρέους, διευκρίνισε ο κ. Μοσκοβισί.

Εξηγώντας στην συνέχεια, τον χαρακτήρα που θα μπορούσε να έχει ένα τέτοιου είδους reprofiling, δήλωσε ότι «μπορούμε να παρατείνουμε τον χρόνο αποπληρωμής των δανείων και να διευκολύνουμε την εξυπηρέτηση των τόκων. Αν δεν προβούμε σε απομείωση χρέους, κάτι που θεωρώ βέβαιο (σ.σ. ότι δεν πρόκειται να συμβεί), πρέπει να διευκολύνουμε την εξυπηρέτηση του χρέους τόσο ώστε η ελληνική κοινωνία να μπορεί να αντεπεξέλθει στις επόμενες δεκαετίες», σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί.

Τέλος, ο ίδιος εκφράστηκε θετικά για την έως τώρα στάση της νεοεκλεγείσας ελληνικής κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι «στην Αθήνα υπάρχει η πολιτική βούληση για εφαρμογή των αποφάσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here