Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για μετανάστες και καταλήψεις

0
6

Μετανάστες και καταλήψεις είναι τα δύο καυτά ζητήματα -πέραν της κρισιμότητας των ημερών λόγω των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους- που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση άμεσα.

Με την κατάσταση στα δύο πεδία να κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ελέγχου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς σε έκτακτη σύσκεψη στις 2 μετά το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη θα δώσουν το «παρών» ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, η αρμόδια υπουργός για το Μεταναστευτικό Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο ναύαρχος Λιμενικού Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο υπαρχηγός Β’ Λιμενικού Νικόλαος Πατρινός. Στη σύσκεψη έχει κληθεί και ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τον οποίο θα εκπροσωπήσει ο Αριστείδης Καλογερόπουλος, ειδικός σύμβουλος του επιτρόπου.

Αν και η σύσκεψη αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα το οποίο φαίνεται πως παίρνει τεράστιες διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες, στη σύσκεψη θα συζητηθεί και το θέμα των καταλήψεων, μετά και την κραυγή αγωνίας των πανεπιστημιακών πως υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ανθρώπινη ζωή στην κατάληψη του ΕΚΠΑ, η οποία συνεχίζεται για 16η ημέρα.

 

 

q

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here