Έκτακτη συνάντηση Βαρουφάκη – Λαγκάρντ την Κυριακή στην Ουάσιγκτον

0
4

Συνάντηση με την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα έχει αύριο Κυριακή στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η κ. Λαγκάρντ έχει διατάξει την προσωρινή ανάκληση των τεχνικών ομάδων του ΔΝΤ που βρίσκονται στην Αθήνα, λόγω της πολύ μικρής προόδου στις τεχνικές διαβουλεύσεις. Ωστόσο, το δημοσίευμα έχει διαψευστεί τόσο από το Ταμείο όσο και από το ΥΠΟΙΚ.

Τη Δευτέρα, ο κ. Βαρουφάκης θα έχει συναντήσεις και με αξιωματούχους του ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον.

Η συνάντηση Βαρουφάκη-Λαγκάρντ έρχεται τέσσερις ημέρες πριν Μεγάλη Πέμπτη, οπότε η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει στο ΔΝΤ δόση περίπου 450 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας έχει διαβεβαιώσει πως η κυβέρνηση έχει τα ταμειακά αποθέματα για να πληρώσει το Ταμείο και ταυτόχρονα να καταβάλει τους μισθούς και τις συντάξεις που θα πρέπει να πιστωθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως μετά την έγκριση της πρώτης ελληνικής λίστας μεταρρυθμίσεων από το Eurogroup, στις 24 Φεβρουαρίου, το ΔΝΤ είχε προειδοποιήσει πως δεν θα είναι δυνατή η επιτυχής ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης εάν η διαπραγμάτευση περιοριστεί στο περιεχόμενο της λίστας.

Πηγή: http://marketnews.gr/article/92081/synanthsh_varoufaki_lagarde_thn_kyriaki_sthn_ouasighton

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here