Έκτακτη συνάντηση Μέρκελ- Ολάντ για την Ελλάδα πριν τη Σύνοδο Κορυφής (ΒΙΝΤΕΟ)

0
3

             

                         Τις προτάσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναμένουν στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, όπως δήλωσαν στην συνέντευξη Τύπου μετά την έκτακτη συνάντηση τους στο Παρίσι.

Κύριο αντικείμενο της συζήτησης τους η Ελλάδα και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Όπως τόνισε ο κ. Ολάντ, αύριο ο κ.Τσίπρας πρέπει να κάνει αξιόπιστες προτάσεις, ενώ σημείωσε πως δεν υπάρχει πολύς χρόνος.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, τόνισε ότι θα καθορίσει τη στάση των κρατών της Ευρωζώνης έναντι της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η Ευρώπη δεν είναι μόνο ένα οικοδόμημα οικονομικό η χρηματοπιστωτικό. Έχει θεμελιωθεί πάνω σε αξίες. Στην Ε.Ε. υπάρχει θέση για την εθνική κυριαρχία, υπάρχει και η έννοια της ευθύνης» ανέφερε και στάθηκε στην ανάγκη να βρεθεί ισορροπία ανάμεσα στην αλληλεγγύη και την ευθύνη.

Υπάρχει μια «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την Ευρώπη και για την Ελλάδα«, σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε επίσης ότι «η πόρτα είναι ανοικτή στις συζητήσεις«, προσθέτοντας πως «όλοι πρέπει να επιδείξουν υπευθυνότητα«, ανέφερε ωστόσο ότι «οι αναγκαίες προϋποθέσεις» για να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις «δεν πληρούνται» σήμερα και ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να πει στην ευρωζώνη πώς θέλει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις.

Η συνάντηση των δύο ηγετών έρχεται μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής και μία ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τις ελληνικές προτάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here