Εκτέλεσαν τον ιμάμη του Κουίνς στη Νέα Υόρκη

0
11

 

Μέσα στη μέση του δρόμου και στο φως της ημέρας άγνωστος πυροβόλησε στο κεφάλι και ουσιαστικά εκτέλεσε τον ιμάμη του Κουίνς Μολάμα Ακόντζι και τον 64χρονο βοηθό του Τάρα Ούντιν.

Οι δύο άνδρες έβγαιναν από το τέμενος Αλ Φούρκαν Τζέιμ Μάστζιντ μετά την προσευχή, με θρησκευτική ενδυμασία στην εργατική συνοικία Όζον Παρκ, στο Κουίνς, όπου κατοικούν πολλοί μουσουλμάνοι από το Μπανγκλαντές.

Ο άγνωστος τους πλησίασε από πίσω και τους πυροβόλησε στο κεφάλι. Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν μετά τους πυροβολισμούς να απομακρύνεται από τον τόπο του εγκλήματος με ένα περίστροφο.

Οι δύο άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Jamaica, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ιμάμη Ακόντζι και υπέκυψε στα τραύματά του ο βοηθός του Ούντιν, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι προς το παρόν δεν γνωρίζει τα κίνητρα του δράστη.

«Τίποτε δεν δείχνει στην προκαταρκτική έρευνα ότι αποτέλεσαν στόχο λόγω της πίστης τους«, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Όταν ένας θρησκευτικός αξιωματούχος σκοτώνεται μέρα μεσημέρι στους δρόμους του Κουίνς, οφείλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι ως κοινότητα και να αξιώσουμε δικαιοσύνη!«, έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της συνοικίας στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης Έρικ Ούλρικ.

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στον τόπο του εγκλήματος, φωνάζοντας: «Θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη».

«Φανταστείτε ο πατέρας σας να σκοτώνεται χωρίς λόγο (…) Όταν σιωπούμε επιτρέπουμε στα εγκλήματα αυτά να συνεχίζονται«, δήλωσε παράλληλα η Άφαφ Νάσερ, διευθύντρια της κύριας αμερικανικής ένωσης υπεράσπισης των μουσουλμάνων CAIR (Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων) για την περιοχή της Νέας Υόρκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here