Εκτινάχτηκε στο +37% ο Τζίρος των Ελληνικών e-shops μετά τη Συμφωνία

0
16

Ο τζίρος των ηλεκτρονικών καταστημάτων αυξήθηκε κατά 37%, ενώ ο αριθμός των παραγγελιών τους αυξήθηκε κατά 48%, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Convert Group eBusiness Consulting, μίας εξειδικευμένης συμβουλευτικής εταιρίας στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η οποία έχει καθοδηγήσει την στρατηγική δεκάδων e-shops. Η σύγκριση έγινε με το αντίστοιχο διήμερο της προηγούμενης εβδομάδας.

Αυτή η αξιοσημείωτη και άμεση αύξηση στην εμπορική δραστηριότητα των ηλεκτρονικών καταστημάτων παρατηρήθηκε σε όλους ανεξαρτήτως τους κλάδους: online fashion, online beauty, online houseware, online pharmacy, κτλ.

«Προβλέπω ακόμα μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης του eCommerce μέχρι τέλος Ιουλίου και ίσως και τον Αυγούστου», δήλωσε ο Παναγιώτης Γκεζερλής, διευθύνων σύμβουλος της Convert Group. Και συμπλήρωσε: «Οι δύο βασικοί λόγοι είναι οι εκπτώσεις, αλλά και ότι λόγω των capital controls, οι Έλληνες θα συνεχίζουν να μην μπορούν να αγοράσουν με τις πιστωτικές κάρτες τους από τα e-shops του εξωτερικού και έτσι, κυρίως στα ελληνικά e-shops ένδυσης και υπόδυσης, θα δούμε πολύ καλή αναπτυξιακή πορεία».

Πηγή: epixeiro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here